2009. január 28., szerda

Pudingos batyu (laktózmentes)


Jövő héten diplomát védek. Elég hihetetlen, pláne annak fényében, hogy eddig csupán 12 csomópont van kinyomtatva a rettenető sok (és sokféle) anyagból amit be kell mutatnom. Valahogy majd csak lesz, eddig mindig minden megvolt időre. És annyira rosszul nem állok azt hiszem. A mai konyhai misszió az volt, hogy a gulyásleves után legyen valami kis édes. Palacsinta nem lehet, mert azt nem tudok sütni, és különben is sok idő. Ennek a roppant egyszerű süteménynek további előnye a gyors elkészítésen kívül, hogy változtatás nélkül laktózmentesíthető. (Annak aki van olyan szerencsés, hogy tolerálja azt a minimális mennyiséget, ami a laktózmentes tejben van).
Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit levelestészta
  • 4 dl laktózmentes tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • liszt, porcukor
  • fogpiszkáló

A pudingot megfőzöm a tejjel és a  4 evőkanálnyi cukorral. Hagyom kihűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra. Lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm szerintem) nyújtom a levelestésztát. Kb. 7-8 cm-es négyzetekre vágom, mindegyik közepére teszek egy kanálnyi pudingot. Felhajtom a négyzet négy sarkát és átszúrom egy fogpiszkálóval. Tepsibe teszem, és megkenem a felvert tojással. 10-12 percet sült szerintem, de látszik a színén, hogy mikor jó.... Még forrón kihúzgálom a fogpiszkálókat és megszórom porcukorral.

0 megjegyzés: