2009. január 28., szerda

Guacamole


Beálltam a guacamole készítők táborába. Elsőre elég ízetlen lett, most jobban eltalálhattam a dolgokat (vagy az avokádó volt sokkal jobb), mert megértettem, hogy miért rajong ezért a mártogatóért annyi ember.
Hozzávalók:
  • 1 avokádó
  • citromlé (kb 1 teáskanálnyi)
  • egy kicsi lilahagyma
  • 1 teáskanál tejföl
  • korianderzöld (nekem fagyasztott van, abból 1 kocka)
  • 1 paradicsom- nem volt itthon, és a boltban is csak rózsaszínek voltak, szóval ez most nem

Az avokádót félbevágtam, kikapartam a belsejét, és kicsit összeturmixoltam. Belekevertema  tejfölt, az apróra vágott hagymát, a koriandert. A citromlével és sóval ízesítettem. Opcionális: csili, fokhagyma, bors. Kenyér vagy tortillacips a tunkoláshoz. 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis-baconös tészta A soron következő cukkini adag. A kész ételen nem látszott, de most csíkos (görögdinnyére emlékeztető) cukkínikhez jutottam hozzá. Amire kíváncsi vagyok, az a sárga, hogy más-e az íze, de azt még sehol sem láttam, lehet, h… Tovább
  • Paradicsomos-kéksajtos lepény Fantasztikus előétel, a karamellizált lilahagyma, a koktélparadicsom, és a kéksajt hihetetlen egységet alkot. Nálam hedonistábbaknak egy kis borral, nekem csak buborékos vízzel :-) Hozzávalók: 1 csomag leveles tész… Tovább
  • Paradicsomsaláta Semmi extra, az egyetlen csavart a koriander jelenti. Aki nem tud megbarátkozni a koriander ízével – állítólag vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja -, az használjon petrezselymet. Igazi fogyókúrás saláta, mert ne… Tovább
  • Currys-lilahagymás penne Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanoly… Tovább
  • Taco shells Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a f… Tovább

0 megjegyzés: