2009. október 25., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

muffin1

Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert a maradék tökéletes másnap reggelire. El lehet hagyni a tetejéről a kocka csokikat, de akkor érdemes 15 dekát tenni a tésztába a 10 helyett.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • ¾ csésze cukor
  • pár csepp vaníliaaroma vagy 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és tepsire teszem a szilikon muffin-formákat, vagy a muffintepsit kivajazom-lisztezem, vagy kibélelem papírral. A lisztet, a sütőport és a kókuszt összekeverem egy tábla apróra vágott csokoládéval. A tojásokat elektromos habverővel addig keverem a cukorral és a vanília aromával (vagy kivonattal), amíg kifehéredik, és piskótatészta-szerű állagú lesz. A tojáshabhoz keverem a tejet, majd a lisztes keverékhez öntöm. Addig keverem, amíg nagyjából csomómentes lesz, és a formákba kanalazom (3/4-ig legyenek csak). Mindegyik tetejére teszek egy kocka csokit, és 15-20 perc alatt megsütöm.

12-15 darabhoz. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejfölös-sajtos pogácsa Maxnál találtam ezt a pogácsa-receptet, és azt kell mondjam - az eddigi ezirányú próbálkozásaim alapján -  tényleg ez “A POGÁCSA”. Nekem nem lett annyira szép leveles, mint neki, úgyhogy kénytelen leszek újra megcsinál… Tovább
  • Spenótos-gorgonzolás gnocchiSe kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye). Egy ideje van… Tovább
  • Túrós-citromos palacsinta Újabb konyhai “játékom” van, egy Tefal tükörtojás/palacsinta-sütő. 4 mélyedés van a 25 cm-es serpenyőben, szóval nem “hagyományos” palacsintához való, hanem a mindenféle kisebb, pufibb angolszász változatokhoz. Ilyen, ami… Tovább
  • Cantuccini Még karácsony előtt, Mandy receptjeiből kiindulva sütöttem ezt a kétféle cantuccinit (ez meg ez volt az alap). Azt hiszem jövő karácsonynál előbb kell majd újra sütnöm, mert Levi nagy rajongója a reggeli keksz a kávé mellé … Tovább
  • Zelleres-kéksajtos mártogatósHamburgerbe, hús mellé, vagy csak mártogatni chipshez, zöldségekhez: Hozzávalók: 5-6 dkg kéksajt (pl. gorgonzola) 3 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 1 kávéskanál fehérborecet 2-3 szál zeller nagyon vékonyan felkarikázva A … Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire vagy megelégedve a szilikon formákkal?
Nekem sima IKEA-s van, papírral használom, ez milyen?

Jah, és kókusz, csoki? Gyilkos, halló!

Lilla írta...

szerintem nagyon jó dolog ez a szilikon forma, könnyű elmosni, annak ellenére, hogy ilyen redős, és jól kijönnek belőle. nekem is van ikeás tepsim és papírom, azt is szoktam használni, de némelyik tészta abba beleragadt, kivajazni-lisztezni meg macera nagyon. ebbe eddig nem ragadt bele egy sem.

szepyke írta...

ok, szerintem meggyőztél!:)