2009. október 25., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

muffin1

Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert a maradék tökéletes másnap reggelire. El lehet hagyni a tetejéről a kocka csokikat, de akkor érdemes 15 dekát tenni a tésztába a 10 helyett.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • ¾ csésze cukor
  • pár csepp vaníliaaroma vagy 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és tepsire teszem a szilikon muffin-formákat, vagy a muffintepsit kivajazom-lisztezem, vagy kibélelem papírral. A lisztet, a sütőport és a kókuszt összekeverem egy tábla apróra vágott csokoládéval. A tojásokat elektromos habverővel addig keverem a cukorral és a vanília aromával (vagy kivonattal), amíg kifehéredik, és piskótatészta-szerű állagú lesz. A tojáshabhoz keverem a tejet, majd a lisztes keverékhez öntöm. Addig keverem, amíg nagyjából csomómentes lesz, és a formákba kanalazom (3/4-ig legyenek csak). Mindegyik tetejére teszek egy kocka csokit, és 15-20 perc alatt megsütöm.

12-15 darabhoz. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csokoládés gofri–version 2.0. Juli kuzinom tanácsára kipróbáltam, hogy a csokoládédarabos gofriban az írót tej helyett kaukázusi kefirrel helyettesítem. És így még jobb. Köszike. … Tovább
  • Norma tésztája Én tényleg próbálkozom a padlizsánnal, de kicsit úgy vagyok vele, mint a teljeskiőrlésű liszttel, hogy hát meg lehet enni, de azért hát hmmm…. azért nem jó. Igazából a padlizsán egyetlen mentsége a létre, a kertben faszénen… Tovább
  • Ricottás szendvicskrém Valamelyik nem túl régi Nők Lapja Konyhában láttam egy paprikás-túrós szendvicskrémet, onnan jött az ötlet a maradék ricotta és olajbogyó hasznosítására. Nagyon jó szendvicset lehet belőle csinálni: ricottás krém – rukkola … Tovább
  • Mozzarellás-paradicsomos quiche Sosem szoktam mérni a konyhában eltöltött időt, hogy melyik ételt hány perc alatt rakom össze, ehhez is csak utólagos becslést tudok adni; kb. 10 perc volt szükséges a quiche-hez, ezt követte a 20 perc sütés, amikor már mást… Tovább
  • Dulce de leche – karamell krém Röviden csak annyit: “ó anyám”. Ez egy fogyókúra-romba-döntő valami. Én nem vagyok az a típus, aki kanállal elnyalogat egy üveg nutellát, és a nagyon édes dolgok (mint ez is), kicsit kaparják a mandulám helyét, de ebből még… Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire vagy megelégedve a szilikon formákkal?
Nekem sima IKEA-s van, papírral használom, ez milyen?

Jah, és kókusz, csoki? Gyilkos, halló!

Lilla írta...

szerintem nagyon jó dolog ez a szilikon forma, könnyű elmosni, annak ellenére, hogy ilyen redős, és jól kijönnek belőle. nekem is van ikeás tepsim és papírom, azt is szoktam használni, de némelyik tészta abba beleragadt, kivajazni-lisztezni meg macera nagyon. ebbe eddig nem ragadt bele egy sem.

szepyke írta...

ok, szerintem meggyőztél!:)