2011. január 13., csütörtök

Leveles tésztába tekert virsli aka pig in the blanket

 

Leginkább azért fényképeztem le, és teszem fel, hátha most lesz olyan, aki a homlokára csap, hogy nahát, de elfelejtettem ezt az ételt. A nehézségi fokozata 10es skálán 1, teljesen kezdőknek való, és előnyújtott leveles tésztából kb. 10 perc plusz sütés.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) előnyújtott leveles tészta
  • 12 virsli
  • 1 tojás/tojásfehérje

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát 12 csíkra vágom, mindegyikkel körbetekerek egy virslit. A tekercseket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a felvert tojással (vagy 1 teáskanál vízzel felvert fehérjével), és megsütöm. Forrón salátával és ketchuppel/mustárral tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gofri II. - sajtos gofri Gofri-tesztelés, második rész: a múltkori ropogós édes után most egy sós változat következett. Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet a tetejére pakolni. A tészta n… Tovább
  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Gnocchi Ki akartam próbálni, milyen a házi gnocchi. Nos nem rossz. Sőt. De jobb úgy nekivágni, ha van 1-2 gyurmázós, óvodáskorú gyerek a közelben, akikkel meg lehet osztani a hengergetés-villával csíkozás munkafázisokat, mert neke… Tovább
  • Rizskoch Gondolom mindenkinél családi klasszikus, és a gyerekek nagy kedvence. Én egy kis időre megfeledkeztem róla, akár a piskóta csokiöntettel nevű kreációról, de az “ember” nagy örömére előszedtem az agyam hátsó részéből. Hogy … Tovább
  • Tökmagos, tojásos krumplisalátaCsak az öntet és a tálalás az én érdemem, de azért álljon itt a recept. Most úgysincs időm többre a konyhában. Hozzávalók:600 g krumplisó, bors5 tojás8 retektökmagopcionális: snidling / újhagyma1 gerezd fokhagyma4 evőkanál ma… Tovább

2 megjegyzés:

Gizi írta...

A homlokomra csaptam!!!! Tényleg, hogy elfelejtettem ezt a finomságot, pedig tavaly télen, savanyú káposztával sokszor ettük. KÖSZÖNÖM!!!!!:)

Dió Bisztró írta...

Klasszikus mindenki szereti kaja!
Én is :D