2011. január 13., csütörtök

Leveles tésztába tekert virsli aka pig in the blanket

 

Leginkább azért fényképeztem le, és teszem fel, hátha most lesz olyan, aki a homlokára csap, hogy nahát, de elfelejtettem ezt az ételt. A nehézségi fokozata 10es skálán 1, teljesen kezdőknek való, és előnyújtott leveles tésztából kb. 10 perc plusz sütés.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) előnyújtott leveles tészta
  • 12 virsli
  • 1 tojás/tojásfehérje

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát 12 csíkra vágom, mindegyikkel körbetekerek egy virslit. A tekercseket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a felvert tojással (vagy 1 teáskanál vízzel felvert fehérjével), és megsütöm. Forrón salátával és ketchuppel/mustárral tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tésztasaláta A tésztasaláta nagyon jó „találmány”, másnap is tökéletes, azaz lehet vinni munkába vagy iskolába, egyszerűen elkészül, és általában több zöldséget és kevesebb tésztát tartalmaz, mint egy hagyományos tésztaétel. Persze ezt… Tovább
  • Fehércsokoládés-meggyes sütemény „Vasárnapra kell sütemény”, mivel ez fix és megváltoztathatatlan, ezért csak egy zöldséges-húsos levest szoktam elé főzni, hogy ne dudorodó pocakkal kezdődjön utána a hét. A magában is finom, tejcsokoládés kevert tészta és… Tovább
  • Sajtos sárgarépa-fasírt A sárgarépa az egyik kedvenc zöldségem, nagyon változatosan felhasználható, készülhet belőle főzelék, leves, püré, vagy akár fasírt is. Érdemes minél gyakrabban beilleszteni valamilyen formában az étrendbe, mert fontos vit… Tovább
  • Vaníliás keksz A borkorcsolya általában sós süteményt jelent, ez a keksz azonban kivétel. Nem csak teához és kávéhoz illik, hanem borhoz is. Hidegben forralt borhoz – bár hideg talán már nem lesz túl sokszor, ez az adag egy korábbi forra… Tovább
  • Narancskrémes piskótatekercs Alapvetően karácsonyi sütemény, alternatívája a klasszikus, csokoládés fatörzsnek. Szerintem azonban annyi süteményt nem lehet pár nap alatt végigenni, ahány a karácsonyi szakácskönyvekben és újságokban van, néhányat el ke… Tovább

2 megjegyzés:

Gizi írta...

A homlokomra csaptam!!!! Tényleg, hogy elfelejtettem ezt a finomságot, pedig tavaly télen, savanyú káposztával sokszor ettük. KÖSZÖNÖM!!!!!:)

Dió Bisztró írta...

Klasszikus mindenki szereti kaja!
Én is :D