2011. augusztus 28., vasárnap

Zöldséges tostada

IMG_7646

Csirkés már volt, most zöldségest csináltam (fő a változatosság és nem szeretek minden nap húst enni). Azt hiszem megvan az ideális hétvégi (hőségriadós hétvégi) gyorsan összedobható menü: tostada és icebox cake/fagylalt.

Amúgy is azt mondják, hogy nagy hőségben nem húst kell enni, hanem zöldséget (és itt valószínűsítem, hogy nem a rántott ez-meg-az-ra gondolnak hasábburgonyával és sok majonézzel). Hanem mondjuk ezt.

Hozzávalók:

  • 4 tortillalap
  • 1 vörös vesebab-konzerv (40 dkg)
  • 1 kukoricakonzerv (32 dkg, azt hiszem)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy sűrített paradicsom
  • 2-3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, chili
  • bazsalikom, oregánó, majoranna
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • saláta
  • kevés olaj

Egy fazékban kevés olajat hevítek és pár percig sütöm benne a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott sárgarépát. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot,a  sűrített paradicsomot (esetleg kevés vizet), a zúzott fokhagymagerezdeket,a  fűszereket és kb. 10 percig főzöm. Végül belekeverem a lecsöpögtetett kukorica- és babkonzervet, összeforralom, és ha nincs elég leve, adok hozzá vizet/sűrített paradicsomot/esetleg ketchupöt. Nem kell bő lében ússzon, de ne is legyen teljesen száraz. Egy serpenyőben kevés olajon oldalanként 1-2 perc alatt megpirítom a tortillákat, majd összeállítom a tostadákat: tortilla – zöldségragu – sajt – saláta – tejföl.

4 kisebb adag lesz belőle (ha van mellette másik fogás is, akkor elég).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spanyol húsgombóc Megint az Alnatura szakácskönyvből főztem, ezúttal kicsit változtattam – fél adagot főztem, és nem akartam egy fél paradicsomkonzervet kerülgetni a hűtőben. És persze a chilipehely ízlés szerint nálam azt jelenti, hogy semen… Tovább
  • Sült camembert paradicsommal és spagettivel Idén is lehet(ett) Alnatura szakácskönyvet “szerezni” a DM-ben, úgyhogy nyilván az elsők közt lőttem egyet magamnak…Ez az első recept, amit kipróbáltam belőle, jó kis villám-ebéd volt december 23-án a takarítás-ajándékcsomag… Tovább
  • Vega chilis bab – “Végigfőzni a Meatless-t” Kapóra jött, hogy kaptam a Zöldségkosárban egy zacskó szárazbabot. Megfőztem az egészet, egy része klasszikus bablevesként, egy része pedig így, vegetáriánus chiliként végezte.Itt ez a könyv, benne 170+ jobbnál-jobb húsmente… Tovább
  • Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy … Tovább
  • Sajtos makaróni – “Végigfőzni a Meatless-t” Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál “könnyebb” verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két főre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptből kiindulva kicsit át… Tovább

0 megjegyzés: