Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál “könnyebb” verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két főre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptből kiindulva kicsit átvariáltam a mostanában szokásos mac’n’cheese receptemet.
Hozzávalók:
- 10 dkg kisméretű, “kanyarodós” tészta*
- 1 marék kukoricapehely, kicsit összetörve
- 4-4,5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál mustár
- szerecsendió
- só
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 6 dkg cheddar, lereszelve
- pár paradicsomkarika
*magyar termékeket általában szarvacskának hívják, az angolt macaroni-nak, az olaszt megint máshogy, én olyan durumtésztát szoktam ehhez venni, aminek 6-7 percnél nem több a főzési ideje, hogy minél kevesebb ideig kelljen a sajtmártásban főzni (hogy kisebb eséllyel égessem oda az alját…)
A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzök. A kétfél sajtból 1-1 evőkanálnyit a kukoricapehelyhez keverek,a többit belekeverem a besamelbe. Sóval, mustárral, szerecsendióval fűszerezem. Hozzáadom a tésztát, és gyakori keverés mellett a tészta főzési idejénél két perccel kevesebb ideig főzöm.
Átteszem egy sütőtálba (egy nagyobba vagy két egyszemélyesbe,a tetejére rakom a paradicsomkarikákat, rászórom a sajtos kukoricapelyhet, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. A sütőből kivéve tálalás előtt pár percig hűlni hagyom.
2 adag lesz belőle
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése