2014. február 11., kedd

Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…
Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy tacoba, vagy quesadillashoz…

Hozzávalók:

a salátához:

  • 1 érett avokádó, felkockázva
  • 5-6 koktélparadicsom, félbevágva
  • fél sárga kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve
  • 1 evőkanál apróra vágott koriander

az öntethez:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • egy csipet chilipor
  • 1 evőkanál lime- vagy citromlé
  • 1 kis gerezd fokhagyma, összetörve

Egy tálkában összekeverem az öntet hozzávalóit, hozzáadom a saláta hozzávalóit, összeforgatom, és azonnal megeszem.

1 adag lesz belőle (kb. 400 kcal)

0 megjegyzés: