2014. február 11., kedd

Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…
Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy tacoba, vagy quesadillashoz…

Hozzávalók:

a salátához:

  • 1 érett avokádó, felkockázva
  • 5-6 koktélparadicsom, félbevágva
  • fél sárga kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve
  • 1 evőkanál apróra vágott koriander

az öntethez:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • egy csipet chilipor
  • 1 evőkanál lime- vagy citromlé
  • 1 kis gerezd fokhagyma, összetörve

Egy tálkában összekeverem az öntet hozzávalóit, hozzáadom a saláta hozzávalóit, összeforgatom, és azonnal megeszem.

1 adag lesz belőle (kb. 400 kcal)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hideg avokádó-krémleves Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves m… Tovább
  • Taco babbal és marhahússal Hétvégén elég sokszor csinálok tex-mex ételeket, persze a mi ízlésünkhöz hangolva, azaz sosem csíp egyik sem. Júniusban sok hasonlót kéne főzni, hogy esténként meglegyen a jó kis meccsnézős hangulat (mert én olyan feleség va… Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • Eper-avokádó saláta Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre. Pontos… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább

0 megjegyzés: