A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.
Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.
De ez még végül is belefér.
Hozzávalók:
- 2-3 sárgarépa
- 1 nagyobb krumpli (vagy valami gyökérzöldség)
- olívaolaj
- 25 dkg darált hús (nálam ez sovány marha)
- friss petrezselyem (vagy bazsalikom, vagy ami van otthon)
- só, bors
- 2 evőkanál joghurt (kefír)
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál alma- vagy fehérborecet
- 2 evőkanál parmezán
- rukkola
Az öntethez összekeverem a reszelt parmezánt, a joghurtot, a mustárt és az ecetet.
Amikor a zöldség már majdnem teljesen kész, felhevített grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húspogácsákat.
A tányérokra rakok egy-egy marék rukkolát, elosztom rajta a zöldséget és a húspogácsákat, meglocsolom az öntettel, és azonnal tálalom.
2 adag lesz belőle.
1 megjegyzés:
Ha valaki ebből készül Húsvétra, rájön, hogy a régi mesterek már milyen nagyszerűen, elegánsan, ötvözték a hazai ízeket, hagyományt a nemzetközivel: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv (Podruzsik Béla a Hungária Nagyszálló séfje)
Én a booklinennál akadtam rá.
Megjegyzés küldése