2013. március 6., szerda

Meleg saláta húspogácsával


A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.
Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.
De ez még végül is belefér.
Hozzávalók:
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 nagyobb krumpli (vagy valami gyökérzöldség)
  • olívaolaj
  • 25 dkg darált hús (nálam ez sovány marha)
  • friss petrezselyem (vagy bazsalikom, vagy ami van otthon)
  • só, bors
  • 2 evőkanál joghurt (kefír)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál alma- vagy fehérborecet
  • 2 evőkanál parmezán
  • rukkola
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel, anélkül 220-ra), a répát és a burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, és egy tepsibe teszem. Összeforgatom 1-2 kanál olívaolajjal és 45-50 perc alatt megsütöm. Közben a húst alaposan összegyúrom egy kis sóval és borssal és friss zöldfűszerrel. A masszából kis húspogácsákat formázok (8-10-et).
Az öntethez összekeverem a reszelt parmezánt, a joghurtot, a mustárt és az ecetet.
Amikor a zöldség már majdnem teljesen kész, felhevített grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húspogácsákat.
A tányérokra rakok egy-egy marék rukkolát, elosztom rajta a zöldséget és a húspogácsákat, meglocsolom az öntettel, és azonnal tálalom.
2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fehércsokoládés eper-jégkrém Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és úja… Tovább
  • Citromos-joghurt jégkrém Hugi hozott nekem egy jégkrém-formát az IKEÁ-ból, amit végre kipróbáltunk (azaz sikerült a fagyasztóból kienni annyi dolgot, hogy végre befért). Pont olyan magas, hogy kényelmesen elfér a mini 19 literes fagyasztó rekeszb… Tovább
  • Karamell jégkrém Ebben a hónapban megjelent pár receptem a Kifőztükben :-) Jellemző módon, egy mac’n’cheese variáció, egy hamburger, és két jégkrém. Elég sokféle jégkrémet csináltam már idén ezekkel az IKEÁ-s formákkal, és azt hiszem ez edd… Tovább
  • Paradicsomos-rukkolás hamburger Ez végső soron a mozzarellás-bazsalikomos hamburger továbbfejlesztett, még olaszosabb irányba tolt változata. Már ha lehet a hamburger és az olasz szavakat egy mondatban használni. Bár végülis miért ne lehetne. Nem vagyok g… Tovább
  • Kávés-csokoládés jégkrém Bár a jelenlegi időjárás nem indokolja a jégkrém evést, úgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utána egy forró teát), előveszek egy adagot, és lefotózom, hogy felkerüljön a blogra, mielőtt elfelejtem az arányokat… Hozzáv… Tovább

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha valaki ebből készül Húsvétra, rájön, hogy a régi mesterek már milyen nagyszerűen, elegánsan, ötvözték a hazai ízeket, hagyományt a nemzetközivel: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv (Podruzsik Béla a Hungária Nagyszálló séfje)
Én a booklinennál akadtam rá.