2013. március 17., vasárnap

Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással

IMG_8602

Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.
A köret répa-burgonya tócsni/röszti. Lehet csak répából is, nekem nem volt itthon elég belőle, ezért reszeltem hozzá egy krumplit is.
Mennyiségek nincsenek, nem mértem semmit, de azért könnyű reprodukálni.

Hozzávalók:

  • csirkemell (vagy comb) filé
  • tojás (maradék fehérje is lehet)
  • liszt
  • sós perec (a ropi-tésztájú)
  • kefir vagy joghurt
  • méz
  • mustár
  • alma vagy fehérborecet
  • olajspray

A húst szeletekre vágom. A panírozáshoz előveszek 3 mélytányért. Az elsőbe enyhéz sózott-borsozott liszt kerül, a másodikba a tojás vagy tojásfehérje, a harmadikba az összetört perec (aprító vagy zacskó + kalapács). A hússzeleteket bepanírozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Olaj-sprayvel megfújom kicsit, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm (kb. 35 perc).
A mártáshoz összekeverek pár kanál joghurtot vagy kefirt feleannyi mustárral, negyedannyi mézzel, és egy kevés ecettel.
Burgonya és zöldsaláta illik hozzá (ez rukkolát és tócsnit jelentett nálam).

Kapcsolódó bejegyzések

  • VadasLefotózni nem sikerült, először túl izgatott voltam, másodszorra pedig annyi mártást locsoltam a tányérra, hogy lefolyt. Mondjuk inkább azt, hogy másodszorra is túl izgatott voltam. Leírásként annyit: ez olyan vadas, aminek a… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Sült zöldséges tészta Ez anyám szerint nyilvánvalóan roppant éretlen dolog, pláne hogy közzé is teszem a gondolataimat, de az orecchiette szerintem olyan mint egy kis pesszárium, esetleg óvszer, de leginkább pesszárium. Ami elég vicces. A neve am… Tovább

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Lilla! Egyszerű és isteni, nem utolsó sorban pedig egy újabb étel, amit a Crohn-beteg unokaöcsém is ehet. Köszönet érte. :)Kriszta

Lilla írta...

:-)