2014. április 8., kedd

Réteslapba tekert spárga

6tag_070414-200246

Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)
Előételnek szerintem elég sok főre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdemes számolni.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (500 g) zöld spárga – nekem 15 darab volt a csomagban
  • 1 csomag 8 lapos réteslap – az egy spárgára jutó fél réteslap jó arány, ezt érdemes megjegyezni
  • reszelt parmezán
  • olaj
  • a tálaláshoz zöldfűszeres ketchup, házi majonéz stb…

A spárgát megmosom, letöröm a fás végeket (én azt a módszert szoktam alkalmazni, hogy megfogom a két végét, és eltöröm. Törik ahol törik, az alja kuka, az a fás része), és papírtörlőre rakom. Fogok egy réteslapot, megkenem olajjal, megszórom reszelt parmezánnal és rárakok egy másik réteslapot. Ezt is megkenem olajjal, és ollóval 4 csíkra vágom. Minden csíkkal betekerek egy-egy spárgát. A tésztába tekert spárgákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem olajjal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütöm. Langyosan, valamilyen szósszal tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mini taquito Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé. Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de válto… Tovább
  • Póréhagymás palacsinta Nem hiszem, hogy valaha nekiállok olyan projectnek, hogy végigfőzök egy szakácskönyvet – eleve túl válogatós vagyok hozzá, Levi meg túl allergiás, olyat meg minek elkészíteni, amit egyikünk sem enne meg. De ha szűkíteném a p… Tovább
  • Céklakrém II. Hasonló készült már sokszor. Most – bár nem látszik – némi extra ízesítő is került a cékla mellé, olyan ami-a-hűtőben-van alapon.A céklát most csak főztem, nem volt kedvem a 30+ fokban egy icipici cékla miatt bekapcsolni a s… Tovább
  • Epres spárgasaláta Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így o… Tovább
  • Caprese-nyársak Magamtól nem szoktam 3 fogást végigenni, csak egyet vagy kettőt, úgyhogy ha én “etetek” másokat, akkor az első fogást a lehető legegyszerűbbre csinálom, hogy ne kelljen (még) többet a konyhában ténykednem (ami (még) több mos… Tovább

2 megjegyzés:

Piffeny írta...

Szia!
Próbáld ki ezt (bár nem tudom, egyes hozzávalók beleférnek-e a "vackok" nélküli étrendbe):

-leveles tésztát négyzetekre vágni
-mindegyik közepére egy kiskanál zöld pesto
-rá 2-3 spárga, amit egy-egy szelet feketeerdei vagy prosciutto sonkába tekertél
-rá némi reszelt parmezán
-két ellenkező sarkát középen egymásra hajtani
-tojással megkenve megsütni

Nagyon ízletes!
Üdv: Piffeny

Lilla írta...

van okés leveles tészta, meg házi pesto :-)
csak nem eszem sonkát, mert nem eszem disznót.... de a pesto-spárga párost szerintem ki fogom próbálni.
amúgy kiváló ötlet, csak "lejöttem" a disznóhúsról :-D