A legújabb – karácsonyra kapott – szakácskönyvem felavató-receptje ez.
One pot Martha Stewart csapatától. One pot – csupa olyan recept, amit egy edényben lehet elkészíteni. A receptek a felhasznált edény szerint vannak csoportosítva: öntöttvas fazék, serpenyők, kukta, slow cooker (“lassú főző”), tepsi… Nagyon utálok mosogatni, úgyhogy nagyon szimpatikus a koncepció.
Ez első receptet a serpenyős fejezetből választottam, csirkecomb, krumpli, citrom, olajbogyó. Kb. mindent el is mondtam ezzel.
Hozzávalók
- 3-4 bőrös csirke felsőcomb
- kb. 35 dkg apró szemű krumpli, alaposan megmosva, félbevágva
- fél citrom, cikkekre vágva
- 1/4 csésze magozott zöld olajbogyó (ha lehet, nagyszemű)
- kb. fél csésze csirke-alaplé
- 1 csapott teáskanál keményítő
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- kakukkfű (1 ág friss, vagy egy teáskanál szárított)
A sütőt előmelegítem 230 fokra, és előveszek egy nagy öntöttvas serpenyőt. A serpenyőt felmelegítem a főzőlapon, majd bőrrel lefelé beleteszem a csirkecombokat. Kb. 5 percig sütöm, amíg a bőre megpirul, majd megfordítom. Beleöntöm az alaplevet, kicsit megsózom, beleszórom az kakukkfüvet, a fokhagymát. Hozzáadom a citromot, a krumplit és az olajbogyót. Beteszem a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöm. A keményítőt elkeverem egy kevés vízben (vagy alaplében), hozzáöntöm, felforralom, és tálalom.
2 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése