2015. január 10., szombat

Téli saláta

Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron.
Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal!

akkor, nézzük mi került a tányérra

  • bébispenót
  • vékonyra vágott almaszeletek (granny smith, kellemesen savanyú és nagyon lassan barnul)
  • sült édesburgonya karikák (héjastul vékonyan felszeleteltem, tepsibe raktam, megkentem olívaolajjal, és megsütöttem)
  • kecskesajt
  • gránátalma
  • vinaigrette: olívaolaj, citromlé, méz vagy juharszirup, só, bors

Ennyi. Salátára fel!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás palacsinta Nem hiszem, hogy valaha nekiállok olyan projectnek, hogy végigfőzök egy szakácskönyvet – eleve túl válogatós vagyok hozzá, Levi meg túl allergiás, olyat meg minek elkészíteni, amit egyikünk sem enne meg. De ha szűkíteném a p… Tovább
  • Fetás bab-krém Villámgyors mártogatnivaló – tortillachipshez, zöldségekhez – vagy ahogy én ettem, ropogós svéd “kenyérre” kenve. Csak pár hozzávaló, és egy aprító kell hozzá.Ha túl sűrű, egy kis joghurttal lehet hígítani.Amúgy az ehavi Goo… Tovább
  • Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölt… Tovább
  • Réteslapba tekert spárga Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)Előételnek szerintem elég sok főre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdem… Tovább
  • Céklakrém II. Hasonló készült már sokszor. Most – bár nem látszik – némi extra ízesítő is került a cékla mellé, olyan ami-a-hűtőben-van alapon.A céklát most csak főztem, nem volt kedvem a 30+ fokban egy icipici cékla miatt bekapcsolni a s… Tovább

0 megjegyzés: