2009. március 30., hétfő

Paradicsomos sült oldalas

oldalas1

Jöjjön a múltkor megkezdett oldalas-sorozat második része. Most egy szószosabb, paradicsomos változat készült. Biztos lesz ismétlése, mert nagyon jól sikerült.

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg sertésoldalas
  • 20 dkg darabos olasz paradicsomkonzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, csili
  • friss bazsalikom
  • fehérbor

Az oldalast négy darabba vágom és egy kis tepsibe teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Egy tálban összekeverem a paradicsomkonzervet a fokhagymával, egy evőkanálnyi apróra vágott bazsalikommal és a fűszerekkel (nagyon kevés csilit raktam, nem vagyok egy nagy csípős-rajongó, de ízlés dolga, nyilván csípősen is jó). A fűszeres paradicsomot a húsokra kanalazom, és a tepsibe öntök egy kevés fehérbort. Lefedve, majd fedő nélkül is 45-45 percig sütöm. Közben ellenőrzöm, hogy van-e alatta elég lé, ha szükséges, aláöntök egy kevés vizet. Bazsalikommal megszórva tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fűszeres sült csirkeszárny Csirkeszárnyat kívántam, a rántott ilyenkor az első választásom, de nem volt kedvem az elkészítéséhez, maradt a „B terv”, bepácolni, és megsütni a sütőben. Nagyon jól sikerült a pác, biztosan fogom alkalmazni más húsokhoz … Tovább
  • Mézes-mustáros sertésoldalas Ismét megkívántam az oldalast, a tavaly téli három részes sorozat után (itt, itt és itt). Most Gordon Ramsayhez nyúltam ihletért, kíváncsi voltam, a mester hogyan készíti. Velem ellentétben nem sütőben, hanem grillen, errő… Tovább
  • Pulykamell sajttal és tortillachipsszel Nem tudtam ennél jobb nevet adni ennek az ételnek, hiszen mégsem sorolhatom fel a címben az összes hozzávalót, úgyhogy csak az azok kerültek bele, amik elsőre látszanak a kész ételen. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon egys… Tovább
  • Sült csirke Az eredeti angol recept „bolond-álló”-nak titulálta ezt az elkészítési módot, nos ez igaz is nagyjából. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom lesz a végeredmény. A hús omlik le a csontról, nincs kiszáradva, és a … Tovább
  • Mézes sült csirkecomb sütőtöksalátával A tesztközönségem szerint a hús is jó volt, de az almás sütőtök még annál is finomabb. Pár perc alatt elfogyott a maradék a tálból „magában”, csirkecomb nélkül. Szerintem pedig a hús volt finomabb, nekem kicsit furcsa a hi… Tovább

0 megjegyzés: