2009. november 25., szerda

Borsós-póréhagymás spagetti

borsosteszta1

Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt, úgyhogy nyugodtan lehet belőle nagyobb adagot főzni, és a maradékot elvinni a munkába.

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 15 dkg borsó
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál pesto
  • 1 evőkanál vaj
  • reszelt sajt a tetejére

A spagettit a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A vajon pár percig párolom a karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a borsót, és 2-3 perc múlva hozzákeverem a pestot és a tejszínt. Fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. A megfőtt tésztát összekeverem a mártással, és kevés sajttal megszórva azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges tojásos donburi – “Végigfőzni a Meatless-t” Némi rizs, tojás és sok zöldség. Ilyeneket esznek a vegák. Meg én, amikor épp nem eszem húst – a héten mindig több a húsnélküli napok száma, mint a húsosaké. Olyan hülye, kérdés, az hogy de ha nem eszel húst, akkor mit eszel… Tovább
  • Barna rizs fekete babbal és avokádóval – Végigfőzni a “Meatless”-t Inkább nem hívom receptnek, csak ötletadónak. A lényeg úgyis benne van a nevében, illetve látszik a képen. Barnarizs, fűszeres fekete bab, avokádó. Néhány “topping” rá és kész is a szuper vega ebéd vagy vacsora. A rizs sima … Tovább
  • Töltött sült paradicsom Ez a recept is annak köszönhető, hogy hatalmas lelkesedéssel bámulom nap-mint-nap az EveryDay Food videókat. Az egyetlen nehézség, megszerezni a megfelelő méretű paradicsomokat (és esetleg szemmértékkel eltalálni a szükséges… Tovább
  • Húsgolyós-gombás tészta Mostanában nem nagyon főztem, vagy “ismételtem” vagy csak túl fáradt voltam fotózni. Ennél azonban minden összejött, volt időm (és kedvem) a golyók formázásához, a gomba felszeleteléséhez ééééés még fotóztam is. És nagyon jó… Tovább
  • Gombás sült rizs – Végigfőzni a “Meatless”t Avagy shiitake fried rice. A shiitake egy nagyon finom ázsiai gomba, a fried rice pedig azt takarja, hogy a korábban megfőzött rizst, wokban összeforgatjuk a zöldségekkel, fűszerekkel, tojással (vagy tofuval vagy hússal - me… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem akarok nyarat! Havat akarok, sok havat! És mellé ilyen tésztát is akarok!

Várjál, becsukom a szemem és erősebben kívánom!:))))))

Lilla írta...

én meg nem akarok hideget! folyik tőle a könnyem és az orrom, és még roszsabb az ekcémám.

mandy tarragon írta...

hm, ez lesz ma a vacsora :)

Lilla írta...

remélem tetszeni fog .-)