2009. november 21., szombat

Csirkés quiche

quiche1

Nagyon jól eltaláltam most a gombát: a csirke után, a maradék zsiradékon, nagy lángon pirítottam, és piros ropogós réteg képződött rajta, nem esett össze rögtön, és kezdte el kiadni magából az összes vizet. Ki fogom próbálni csirke nélkül is, többféle gombával, mert nagyon jól sikerült. A quiche igazán hálás étel, gyakorlatilag bármit bele lehet pakolni, előre elkészíthető, mert hidegen is finom, és nagyon egyszerű. Sőt a tésztából készíthetünk egyszerre többet is, mert több hónapig eláll a fagyasztóban.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • kevés hideg víz

A töltelékhez:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • apróra vágott friss bazsalikom (kb. 1 evőkanálnyi)
  • kevés reszelt parmezán
  • só, bors

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, kibélelek vele egy nagy piteformát (az enyém 29 cm-es), és fél órára hűtőbe teszem. A csirkemellfilét falatnyi kockákra vágom, és megsütöm az olajon, ha körben megpirultak, félreteszem őket, és a serpenyőben megpirítom a szeletekre vágott gombát. A sütőt előmelegítem 180 fokra, és 15 percig elősütöm a tésztát (nem tettem rá nehezéket, és így sem púposodott fel). A tojásokat villával felverem, hozzákeverem a tejszínt, a bazsalikomot, a parmezánt, és kicsit megsózom. Az elősütött tésztán eloszlatom a gombát és a húst, ráöntöm a tojásos tejszínt, és addig sütöm, amíg megszilárdul, és a teteje elkezd egy kis színt kapni.

Magában 2 fős adag, salátával vagy több fogással 3-4. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Görög citromos csirke Stahl Judit gyors húsos ételek című könyvéből van a recept, kicsit nekem macerás, az idetesszük-odatesszük, mártáskészítés a végén stb., de végül is nem bonyolultak a lépések, és finom a végeredmény. Akkor mondjuk kicsit ki… Tovább
  • Gombakrémleves Hozzávalók: 50 dkg gomba olaj 1 hagyma 1-2 zellerszár víz/zöldségalaplé tejföl/tejszín 1 pohár fehérbor reszelt sajt petrezselyem só, bors (extra: szárított vargánya stb.) Kevés olajon pá… Tovább
  • Mars praliné Még nászajándékként kaptunk Dorkától egy dinós szilikon bonbon-formát. Most jött el csak az ideje, hogy felavassam, mert Karácsony meg bonbon stb… pedig nem is ajándék lett belőle, csak mi eszegetjük két keksz között. A … Tovább
  • Paszternák-krémleves A recept eredetije a GoodFood-on van, de ott a szerzőt, hmmm…. elragadtatták kicsit az érzelmei. Amit a petrezselyem résszel művel, az tipikusan az amit én élből kihagyok. Nyilván az én lelkesedésemmel van probléma, de este … Tovább
  • Tojásos rakott zöldség Még mindig Főzzünk könyvből, most egy kölcsön-könyvből főztem, reader’s digest – könnyű ételek a rohanó hétköznapokra. Hatalmas könyv, kb. mint egy enciklopédia, halas, tésztás, húsos stb. fejezetekkel, szóval klasszikus fe… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Képzeld el, most fogtam fel, hogy a női lapozón Te írsz... Kicsit gáz vagyok asszem...:)))) Gratulálok!

Lilla írta...

:-))))))

Felhőlány írta...

Tavaly egész télen quiche-t sütöttem, majd elhagytam a fecnire írt receptemet (akkor még nem blogoltam)... Nagyon jól néz ki! :)

Lillazea írta...

Én fritattának szoktam, ami ugyanez csak a tészta rész nélkül. Sokszor változik mi van benne de gomba és hagyma mindig kerül bele