2009. november 30., hétfő

Forralt bor

forraltbor1

Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, de lehet hozzá különböző citrus héjakat, és kardamomot, vagy csillagánizst is használni. Nem szoktam a bort a tűzhelyen forralni, a forrásban lévő víz éppen eléggé megmelegíti, így biztosan nem fő ki belőle az alkoholtartalom.

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 3 dl vörösbor
  • 2 púpos evőkanál cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 teáskanálnyi fahéj (nem őrölt)
  • citromkarikák a tálaláshoz

A vízben elkeverem a cukrot, hozzáadom a fűszereket, felforralom, és pár percig hagyom forrni. Hozzáöntöm a bort, elkeverem, és tűzálló poharakba szűröm. Mindegyikbe teszek egy citromkarikát, és azonnal tálalom.

2 pohárnyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Meggyes-mákos benyomott keksz Még mindig thumbprint cookie :-) és még mindig nem untam meg. Van még pár kombináció a fejemben ezügyben. Ms Poppy közzé tett nemrégen egy felhívást, hogy süssünk-főzzünk könyvből. Én meglehetősen gyakran szoktam könyvből… Tovább
  • Körtés-sajtos melegszendvics Arra jutottunk (és ez kivételesen nem csak nekem, a megrögzött ‘sokkaljobbazöldségmintagyümölcs"’-nek a véleménye), hogy végül is szeretjük a körtét, csak… Csak legyen mellette (ezek közül minél több annál jobb): húsos… Tovább
  • Gombakrémleves Hozzávalók: 50 dkg gomba olaj 1 hagyma 1-2 zellerszár víz/zöldségalaplé tejföl/tejszín 1 pohár fehérbor reszelt sajt petrezselyem só, bors (extra: szárított vargánya stb.) Kevés olajon pá… Tovább
  • Paszternák-krémleves A recept eredetije a GoodFood-on van, de ott a szerzőt, hmmm…. elragadtatták kicsit az érzelmei. Amit a petrezselyem résszel művel, az tipikusan az amit én élből kihagyok. Nyilván az én lelkesedésemmel van probléma, de este … Tovább
  • Pestos rizstorta & sült rizsgolyók Megint nem hallgattam a belső hangra, pedig kellett volna. Már amikor kimértem a 35 dkg rizst, rettentő soknak tűnt, sosem szoktam ennyit beletenni egy 4 adagos rizottóba, de miután megfőtt… Miután 2x ettünk belőle, és még … Tovább

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Egy bögrével most szívesen meginnék, jót tenne a megfázásomnak..