2009. november 23., hétfő

Gránátalmás pohárkrém

granatalma2

Ritkán veszek gránátalmát, nem is a leggyakrabban árult gyümölcs nálunk, úgyhogy ebben végül is semmi meglepő nincsen. Pedig sokoldalúan felhasználható, és én még felnyitni is szeretem, van abban valami csodálatos, ahogy a vérpiros szemek megbújnak a vastag húsú héj alatt. Készíthetünk belőle húshoz mártást, salátához is lehet keverni, szépen mutat a pavlova tortán is, és egyszerűen, tejszínhabbal összeforgatva is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma (akkorák voltak, mint a „normál” almák)
  • 2 dl tejszín
  • 12 db piskótakorong
  • kb. 1 kocka étcsokoládé
  • 2-4 teáskanál cukor

A gránátalmákat négybe vágom, és kiszedem a vörös magokat, és a felét szitán áttöröm. Én biztos, ami biztos, először aprítógépben kicsit összetörtem, hogy ne kelljen olyan erősen passzírozni - nem szeretem, ha elhajlanak a kanalak, villák. Előveszek négy poharat vagy tálkát, és mindegyik aljára 3-3 piskótakorongot teszek, és rájuk kanalazom a gránátalma levet. A tejszínt habbá verem a cukorral, beleforgatom a maradék gránátalma felét, és a poharakba kanalazom. A tetejére szórom a gránátalma magokat, és egy kevés étcsokoládét reszelek rá.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Jéh, még soha nem hallottam, hogy össze törik a magját!