2009. november 23., hétfő

Gránátalmás pohárkrém

granatalma2

Ritkán veszek gránátalmát, nem is a leggyakrabban árult gyümölcs nálunk, úgyhogy ebben végül is semmi meglepő nincsen. Pedig sokoldalúan felhasználható, és én még felnyitni is szeretem, van abban valami csodálatos, ahogy a vérpiros szemek megbújnak a vastag húsú héj alatt. Készíthetünk belőle húshoz mártást, salátához is lehet keverni, szépen mutat a pavlova tortán is, és egyszerűen, tejszínhabbal összeforgatva is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma (akkorák voltak, mint a „normál” almák)
  • 2 dl tejszín
  • 12 db piskótakorong
  • kb. 1 kocka étcsokoládé
  • 2-4 teáskanál cukor

A gránátalmákat négybe vágom, és kiszedem a vörös magokat, és a felét szitán áttöröm. Én biztos, ami biztos, először aprítógépben kicsit összetörtem, hogy ne kelljen olyan erősen passzírozni - nem szeretem, ha elhajlanak a kanalak, villák. Előveszek négy poharat vagy tálkát, és mindegyik aljára 3-3 piskótakorongot teszek, és rájuk kanalazom a gránátalma levet. A tejszínt habbá verem a cukorral, beleforgatom a maradék gránátalma felét, és a poharakba kanalazom. A tetejére szórom a gránátalma magokat, és egy kevés étcsokoládét reszelek rá.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Bounty torta A recept alapja a Táfelspicc-ről van (ez se gyakran fordul elő velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettőnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-főzni meg utálok, ezér… Tovább
  • Csokis keksz Van pár állatos sütikiszúróm, amit már egy ideje fel akartam avatni. Végre sikerült. Teljesen alap linzer tésztát gyúrtam, kakaóporral ízesítettem, és étcsokoládéval vontam be. Laktózmentes margarinnal laktóz-érzékenyekne… Tovább
  • Mokkakorong Nem vagyok nagy sütifogyasztó, az is ritka, hogy egy receptet többször megcsináljak. A sütésem leginkább születésnapi tortákra korlátozódik. Ezt most csináltam meg harmadszorra - és csak egy éve találtam erre a receptre.… Tovább
  • Étcsokoládés crinkles Újabb amerikai keksz-féle a múltkori chocolate chip cookies után. A kiindulópont az volt, hogy van egy tojásom, ami már csak 2 napig jó, az eltervezett ételekbe viszont nem kell egy sem. Mi legyen vele? Süssek valamilyen … Tovább
  • Lime-os (citromos) kocka – továbbfejlesztve Egy kicsit rákattantunk erre a süteményre, egy hét alatt 3x csináltam meg, a második két alkalommal már így, csökkentett cukortartalommal (és allergénnel). Az eredetivel két probléma volt, nekünk túl édes, rengeteg cukor v… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Jéh, még soha nem hallottam, hogy össze törik a magját!