2009. november 6., péntek

Póréhagymás-csirkés burgonyaleves

leves1

Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg őszi estékre, amikor egy saláta már nem elég testes…

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sonka (vagy tarja)
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter csirkealaplé (én 1 liter vizet és fél liter vízhez való bio leveskockát használtam)
  • fél dl tejszín
  • só, bors
  • 6 szelet bacon

A burgonyát és a csirkehúst falatnyi kockákra vágom, a hagymát felaprítom, a póréhagymát felkarikázom, és a sonkát apróra vágom. A vajat megolvasztom, és üvegesre párolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a póréhagymát és a sonkát, és még kb. 3 percig párolom. Közben kevés alaplében elkeverem a lisztet, beleöntöm a fazékba, elkeverem, majd felöntöm a maradék alaplével. A leveshez adom a burgonyát és a csirkehúst, felforralom, és kis lángon 25-30 percig főzöm. Közben ropogósra sütöm a szalonnaszeleteket, és ha kihűltek, összetöröm őket. Belekeverem a tejszínt, sózom, borsozom, és a ropogós szalonnaszeletekkel megszórva tálalom.

5-6 adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Csibe írta...

Lilla, nagyon guszta!