2009. november 6., péntek

Póréhagymás-csirkés burgonyaleves

leves1

Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg őszi estékre, amikor egy saláta már nem elég testes…

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sonka (vagy tarja)
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter csirkealaplé (én 1 liter vizet és fél liter vízhez való bio leveskockát használtam)
  • fél dl tejszín
  • só, bors
  • 6 szelet bacon

A burgonyát és a csirkehúst falatnyi kockákra vágom, a hagymát felaprítom, a póréhagymát felkarikázom, és a sonkát apróra vágom. A vajat megolvasztom, és üvegesre párolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a póréhagymát és a sonkát, és még kb. 3 percig párolom. Közben kevés alaplében elkeverem a lisztet, beleöntöm a fazékba, elkeverem, majd felöntöm a maradék alaplével. A leveshez adom a burgonyát és a csirkehúst, felforralom, és kis lángon 25-30 percig főzöm. Közben ropogósra sütöm a szalonnaszeleteket, és ha kihűltek, összetöröm őket. Belekeverem a tejszínt, sózom, borsozom, és a ropogós szalonnaszeletekkel megszórva tálalom.

5-6 adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkeszárny boros sajtbundábanA klasszikus rántott csirkeszárny alternatívája. Fűszeresebb, markánsabb ízű, és a palacsinta-tésztába forgatás egy kicsit kisebb macera, mint panírozni.Hozzávalók:10 nagy csirkeszárny10 dkg liszt + a forgatáshoz1 dl száraz f… Tovább
  • Csiperkés pulykaragu Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett. Hozzávalók: 15-20 dkg pulykamell 1 fej hagyma 25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek) 2… Tovább
  • Quesadilla guacamolevalGyorsan elkészíthető vacsora. Először a guacamolet készítem el, mert a tortilla 1-2 perc alatt megpirul, és frissen, forrón az igazi. azt hittem, hogy két tortillalap némi sajttal és guacamoleval egy könnyű kis vacsora. Hát..… Tovább
  • Texasi mézes csirke Újabb recept avokádóval. Nyári grillezésre is kiváló, nem csak a hús lesz ízletesebb a faszénparázson, hanem a nyári paradicsomnak is egészen más íze van, mint a téli utánzatoknak. Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé … Tovább
  • Currys csirkecombokA kedvenc csirkés szakácskönyvemből van ez a recept, indiai ízvilágú csirkeétel, nyáron grillen is süthető. Nagyon finom savanykás kérgű, omlós hús lett a végeredmény. Én csak csirkecombokat használtam, de négybe vágott egész… Tovább

1 megjegyzés:

Csibe írta...

Lilla, nagyon guszta!