2008. december 17., szerda

Avokádókrémleves



Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még visszatérünk. A főételekkel ellentétben a levesben nem volt azonosíthatatlanul sok és sokfajta fűszer. Egyedül a fokhagymát lehetett érezni, de abból sem volt tolakodóan sok, a fő összetevő beazonosíthatóan az avokádó volt.
Hozzávalók:
  • 2 avokádó
  • fél citrom leve
  • 8 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 hatalmas vagy 2 normál gerezd fokhagyma
  • pörkölt mandula / fenyőmag

A húslevest összeforralom a tejszínnel. Amikor felforr beleteszem az átnyomott fokhagymát és pár percig forralom. Kikapcsolom a tűzhelyet és hagyom pár percig hűlni. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a mandulát. Az avokádó belseejét kikaparom, a citromlével és kevés levessel összeturmixolom. Az avokádókrémet elkeverem a meleg levesben, csészékbe szedem és a mandulával megszórva tálalom.

A fő különbség az én verzióm és az éttermi között, hogy ott nem volt ennyire szép világoszöld a leves, ugyanakkor nem volt citrom íze sem. Legközelebb kihagyom a citromot, mert nekem túl erősen érződött benne. De összességében elégedett vagyok az első ilyen "reprodukáljuk-az-ételt-egy-kóstolás-után" próbálkozásommal.

4 személyes adag

Kapcsolódó bejegyzések

  • Avokádókrémleves Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még vissz… Tovább
  • Zöldborsóleves csirkehússal Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond. Hozzávalók: fél csirkemellfilé 30 dkg mirelit zöldborsó 1 fej hagyma 4 s… Tovább
  • Vörösboros paradicsomleves Maradékok hasznosításának indult – bontott vörösbor, ami magában nem fogy, egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, háromnegyed kiló fürtös paradicsom – és valami hihetetlen gazdag ízű, sűrű paradicsomleves kerekedett belőle. … Tovább
  • Thai csirkeleves Újabb thai csirke – kókusztej - mogyoróvaj trió. Már többször lelkesedtem ezért, most nem ismételném magam. Annyit érdemes belőle készíteni, ami frissen elfogy, mert a kínai tészta képes végtelen nagyra megdagadni nem túl … Tovább
  • Kukoricaleves Mindig elcsodálkozom azon, hogy a szüleim gyerekkorában a kukorica csak két dolgot jelentett. Nyáron a főtt kukoricát, és télire takarmányt az állatoknak. Igen rövid idő alatt betört a köztudatba, meglehetősen változa… Tovább

0 megjegyzés: