2008. december 10., szerda

Csirkecomb mangósalsával



Szeretem ezt az ételt, a sokszínű, nyarat idéző gyümölcsös salsát és az édes-fűszeres csirkecombokat. Hidegen is fogyasztható, a salsa egy nappal korábban is elkészíthető.


Hozzávalók:

  • 10 lebőrözött csirke alsócomb

  • 3 evőkanál mangóchutney - ennek hiányában ugyanennyi mangós curryszósz és 2 teáskanál méz

  • 2 teáskanál mustár

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál paprika

  • 1 teáskanál kurkuma

  • 1 evőkanál olaj

  • só, bors


A salsához:

  • 2 apróra kockázott mangó

  • 3-4 apróra kockázott paradicsom (a magháza nélkül)

  • 2 apróra vágott lilahagyma

  • friss korianderlevél (jelen esetben petrezselyemzöld)



A combokat 3-4 helyen bevágom és elrendezem egy tepsiben. Egy tálkában összekeverem a mangóchutneyt (curryszószt és mézet), a mustárt, az olajat, a fűszereket, a fokhagymát, a sót és a borsot. A keverék felével megkenem a combokat. Előmelegített sütőben 200 fokon (ún. infrasütést szoktam használni) 40 percig sütöm a combokat, közben két részletben a maradék mázzal megkenem őket. A salsához összekeverem a hozzávalókat és pár órára (egész éjszakára) behűtöm.


A salsával és főtt rizzsel tálalom. 5 fős adag. Forrás: A legjobb receptek - csirke

Kapcsolódó bejegyzések

  • Indonéz satay Újabb kókusztejes-mogyoróvajas fogás a pár héttel ezelőtti thai kókusztejes-csilis csirke után. A satay (szaté) Délkelet-Ázsiában mindenhol kedvelt, a legnépszerűbb ez a mogyorós változat. Sóra egyáltalán nem volt szükség,… Tovább
  • Mediterrán csirkebatyu Igazán nyári étel – cukkíni, paradicsom, mozzarella, bazsalikom… villámgyorsan elkészül, az összeállítása nem vesz 10 percnél többet igénybe. Miközben a hús sül, el lehet készíteni a köretet, és meg lehet teríteni. Hoz… Tovább
  • Szezámmagos csirkemell Van pár étel, amibe kifejezetten nem jó a laktózmentes tej – palacsintát például nem lehet belőle sütni -, itt azonban előnyös volt a magasabb cukortartalom, mert a hússzeleteket kellemes karamellréteg vonta be. A tejes-fo… Tovább
  • Tejfölös-gombás csirkecsíkok Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyaszt… Tovább
  • Zöldséges thai serpenyős csirke Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), job… Tovább

0 megjegyzés: