2008. december 12., péntek

Marcipános mokka bonbon




A bonbon-gyártás második eredménye. Állítólag finom, és a kávé íze dominál benne, nem a marcipáné. Én nem tudom, nem szeretem a marcipánt.


Hozzávalók
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 evőkanál langyos víz
  • 200 g marcipán
  • 1 narancs reszelt héja
  • kristálycukor
  • 15 g fehércsokoládé

Az instant kávét elkeverem a langyos vízben, belereszelem a narancs héját. A narancsos-kávés keveréket összegyúrom a marcipánnal. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy könnyebben lehessen formázni. Golyókat formálok, és meghempergetem őket a cukorban. A fehércsokoládét beleteszem egy kis zacskóba, vízbe lógatom és megolvasztom. Kivágom a zacskó sarkát és mintát rajzolok a golyókra.

Forrás: Dr. Oetker füzetke

Kapcsolódó bejegyzések

  • Répatorta A répatorta is a háborúnak köszönheti, hogy feltalálták, mivel hiánycikk volt a cukor, sárgarépát kevertek a süteménybe, hogy kellően édes legyen. A sütőtök- és sárgarépalekvárt azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, aki… Tovább
  • Marcipános mokka bonbonA bonbon-gyártás második eredménye. Állítólag finom, és a kávé íze dominál benne, nem a marcipáné. Én nem tudom, nem szeretem a marcipánt.Hozzávalók2 evőkanál instant kávé1 evőkanál langyos víz200 g marcipán1 narancs reszelt … Tovább

0 megjegyzés: