2008. december 23., kedd

Mogyorós tappancs


Ez egy ilyen "csúnya-de-finom" sütemény. Persze lehetne szebb is, ha valaki nyomózsákba kanalazza a masszát és csíkokat golyókat stb-ket nyom a tepsibe, én ehhez lusta vagyok, nekem megfelelnek a két kiskanállal kialakított kupacok.
Hozzávalók
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg mogyoró
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 18 dkg kristálycukor

A mogyorót és a csokoládét ledarálom. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verem. apránként hozzáadva a kristálycukrot, és fényes, kemény habbá verem fel. Beleforgatom a darált mogyorót és a csokoládét. Kivajazott tepsibe kanál segítségével halmokat rakok a masszából. Előmelegített sütőben 150 fokon 40 percig sütöm.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Londoni szelet Biztos mindenki ismeri a londoni-szeletet, nagymamák által is ismert, és sütött sütemény – omlós tészta lekvárral megkenve és diós tojáshabbal a tetején. Ezen kicsit változtattam, a diót kényszerűségből mogyoróra cseréltem… Tovább
  • Csokis muffin Azoknak való, akik szeretik a keserűcsokoládét, mert ez egy durván csokis változat. Valószínűleg meg lehet próbálni tejcsokoládéval is. Kicsit csodálkoztam, hogy nem kell bele tojás, mert szokott kelleni. De remekül működi… Tovább
  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Gránátalmás pohárkrém Ritkán veszek gránátalmát, nem is a leggyakrabban árult gyümölcs nálunk, úgyhogy ebben végül is semmi meglepő nincsen. Pedig sokoldalúan felhasználható, és én még felnyitni is szeretem, van abban valami csodálatos, ahogy a… Tovább
  • Amarettis-csokoládés torta Egy régi Lajos Mari szakácskönyvben láttam vagy 15 éve az alapját ennek a receptnek, ami sokáig nem hagyott nyugodni, a hozzávalók között ugyanis a következő szerepelt: „15 dkg mogyorós csók” - az meg mi lehet? Most sem tu… Tovább

0 megjegyzés: