2010. december 30., csütörtök

Gofri IV.–“klasszikus gofri”


Felavattuk a Tefal kütyü gofri-sütő betétjét is, már csak a szendvicses van hátra. A gép is jó, a recept is (ami egyébként egy korábbi nők Lapja konyhából van, az egyikben több oldalnyi gofri-recept van, most jött el a kísérletezés kora).
Nem túl édes, nem túl zsíros a tészta, és nem puhul meg a saját gőzétől miközben hűl, szóval valószínűleg elteszem alap gofri tésztának (és csak a tejet kell benne lecserélni laktózmentesre, hogy jó legyen huginak is). Mi mákos almalekvárt/csokoládéval dúsított pudingot kentünk rá.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 g sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj (90 g)
  • 1,5 dl tej (150 g)
  • 1 dl víz (100 g)
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem, majd belekeverem a sárgájákat,a  vizet, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverem a sütőporral, és több adagban beleszitálom (és keverem) a tojáshabba. A gofrisütőt felmelegítem, és megsütöm a tésztát (ha szükséges, ki kell kicsit kenni olajjal a sütőlapokat).
3-4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Olasz tésztasaláta Főztem a héten elég rendesen (és össze-vissza ettem mindenfélét), de a fényképezés sokszor elmaradt. Ezt a (lássuk be nem túl bonyolult) tésztasalátát sikerült megörökíteni. Nem is annyira, mint recept, inkább mint ötletadó… Tovább
  • Sajtos-gombás makaróni Újabb sajtos-makaróni változat (ez és ez után), zöldséggel, tarjával, és ami a legütősebb, chips-szel a tetején :-) Emellé azt hiszem nem is szükséges több megjegyzést fűznöm. Hozzávalók: 25 dkg gomba 1… Tovább
  • Sajtos cukkini fasírt Az eredeti recept innen van, annyit kellett rajta változtatnom, hogy nekem 3 evőkanál zsemlemorzsa nem volt elég (és ennek megfelelően kihagytam a tejfölt). Lehet hogy az volt a baj, hogy nem nyomkodtam ki eléggé a cukkinit… Tovább
  • Tostada csirkehússal Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez… Tovább
  • Mézes-mustáros csirkesaláta Folytatva a múltkor megkezdett szendvics-sorozatot: mézes-mustáros (kesudiós) csirkesaláta. Pontos mennyiségeim nincsenek, nagyrészt inkább ötletadó (és nem igazán fontosak a pontos mennyiségek, flexibilis a recept, ez nem … Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Szuper, na jövőre belekezdek végre a gofri projektbe. Egyszer a netről szedtem le egy recptet,ami hibás volt és nem állt össze a tészta azóta nem próbálkoztam. Itt lesz az ideje! (Ezt mindig elmondom) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Sok sikert a bloghoz, meg az új szakmádhoz! Maradj ilyen Lilla, bírom a stílusod!

Lilla írta...

köszi :-)
és neked is boldog új évet!

beaa írta...

Szia Lilla!
Kipróbáltam már pár "tökéletes" receptet, de egyik sem volt az igazi (összeesett, sosem volt roppanós, nehéz volt)...de ez nagyon bevált!!:)Mostantól ez az alaprecept nálam is..
Köszi szépen!
Bea

Lilla írta...

a "nem ropog"-ra megoldás ha egyes fokozatra bedugod a pirítóba a kész gofrit.

Névtelen írta...

Sajnálattal közlöm azokkal a kedves sütögetni vágyókkal, hogy sajnos az ezen recept alapján készült gofri is LEPUHUL mire kihűlne! (Y)

A következtetést levontuk: frissen kell fogyasztani! ;)

(Meg kell hagyni a csokihab azért jól sikerült.. :P)