2010. december 30., csütörtök

Gofri IV.–“klasszikus gofri”


Felavattuk a Tefal kütyü gofri-sütő betétjét is, már csak a szendvicses van hátra. A gép is jó, a recept is (ami egyébként egy korábbi nők Lapja konyhából van, az egyikben több oldalnyi gofri-recept van, most jött el a kísérletezés kora).
Nem túl édes, nem túl zsíros a tészta, és nem puhul meg a saját gőzétől miközben hűl, szóval valószínűleg elteszem alap gofri tésztának (és csak a tejet kell benne lecserélni laktózmentesre, hogy jó legyen huginak is). Mi mákos almalekvárt/csokoládéval dúsított pudingot kentünk rá.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 g sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj (90 g)
  • 1,5 dl tej (150 g)
  • 1 dl víz (100 g)
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem, majd belekeverem a sárgájákat,a  vizet, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverem a sütőporral, és több adagban beleszitálom (és keverem) a tojáshabba. A gofrisütőt felmelegítem, és megsütöm a tésztát (ha szükséges, ki kell kicsit kenni olajjal a sütőlapokat).
3-4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ragacsos-chilis csirke üvegtésztával Hétköznapi villámfőzés – nagy találmány a kifilézett lebőrözött csirkecomb – még főzni sem kell úgy igazán, mert az üvegtésztát elég forró vízbe áztatni, a csirkét pedig csak megkentem a chilis mázzal, és betoltam a sütőbe.E… Tovább
  • BBQ csirkecombok Az egyik őszi BBC GoodFoodból van a recept, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül, és ami a legjobb benne, elég sokat el lehet használni a hűtőben kallódó BBQ szószból. Hozzávalók: a húshoz: 4 csirke alsócomb… Tovább
  • Quinoa saláta Egészséges, gyorsan megvan, jól szállítható, igazi jolly joker hétköznapra. :-)A recept inkább ötletadó, nem mértem a hozzávalókat. Azt hiszem a quinoa 10 deka volt, és 2,5-3 adag lett végül az egész. Mi került bele: quinoa… Tovább
  • Rakott karfiol (sült csirkével) Sokadik rakott karfiol-recept, na nem mintha a többi nem lett volna jó, de egyrészt mikor mi van itthon, másrészt próbálom időnként minimalizálni a hozzá tartozó – nekem végtelennek tűnő – munkafolyamatok számát. Most a hús … Tovább
  • Szendvics + saláta Most már én is elkezdek készülni a karácsonyra (utolsó zh is lement, juhu), de amíg feltöltöm a hűtőt és a kamrát, közzéteszem azt a pár receptet, ami az elmúlt 1-2 hét terméséből kimaradt. A múltkori hagymaleveshez hasonlóa… Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Szuper, na jövőre belekezdek végre a gofri projektbe. Egyszer a netről szedtem le egy recptet,ami hibás volt és nem állt össze a tészta azóta nem próbálkoztam. Itt lesz az ideje! (Ezt mindig elmondom) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Sok sikert a bloghoz, meg az új szakmádhoz! Maradj ilyen Lilla, bírom a stílusod!

Lilla írta...

köszi :-)
és neked is boldog új évet!

beaa írta...

Szia Lilla!
Kipróbáltam már pár "tökéletes" receptet, de egyik sem volt az igazi (összeesett, sosem volt roppanós, nehéz volt)...de ez nagyon bevált!!:)Mostantól ez az alaprecept nálam is..
Köszi szépen!
Bea

Lilla írta...

a "nem ropog"-ra megoldás ha egyes fokozatra bedugod a pirítóba a kész gofrit.

Névtelen írta...

Sajnálattal közlöm azokkal a kedves sütögetni vágyókkal, hogy sajnos az ezen recept alapján készült gofri is LEPUHUL mire kihűlne! (Y)

A következtetést levontuk: frissen kell fogyasztani! ;)

(Meg kell hagyni a csokihab azért jól sikerült.. :P)