2010. december 30., csütörtök

Gofri IV.–“klasszikus gofri”


Felavattuk a Tefal kütyü gofri-sütő betétjét is, már csak a szendvicses van hátra. A gép is jó, a recept is (ami egyébként egy korábbi nők Lapja konyhából van, az egyikben több oldalnyi gofri-recept van, most jött el a kísérletezés kora).
Nem túl édes, nem túl zsíros a tészta, és nem puhul meg a saját gőzétől miközben hűl, szóval valószínűleg elteszem alap gofri tésztának (és csak a tejet kell benne lecserélni laktózmentesre, hogy jó legyen huginak is). Mi mákos almalekvárt/csokoládéval dúsított pudingot kentünk rá.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 g sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj (90 g)
  • 1,5 dl tej (150 g)
  • 1 dl víz (100 g)
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem, majd belekeverem a sárgájákat,a  vizet, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverem a sütőporral, és több adagban beleszitálom (és keverem) a tojáshabba. A gofrisütőt felmelegítem, és megsütöm a tésztát (ha szükséges, ki kell kicsit kenni olajjal a sütőlapokat).
3-4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zabpelyhes, csokis keksz Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogy… Tovább
  • Spenótos palacsinta sajtkrémmel Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kel… Tovább
  • Csokoládés pite ropogós morzsával Lehet, hogy soknak tűnhet 35 dkg csokoládé egyetlen, nem túl nagy 24 cm-es tortában, de nem az :-). Kell bele… Mondjuk minden hétvégén nem sütök ilyet, de hugi születésnapjára csak valami izmos csokis desszert kellett, mert… Tovább
  • Gofri I. Egy ideje vágytam már egy olyan gofrisütőre, ami nem téglalap, hanem cikkekből álló gofrit süt. Pár hét mászkálás után sikerült is beszerezni a készüléket (hosszabban itt). Most elindult a próbálgatás és a kísérletezgetés a … Tovább
  • Palacsinta – post it helyettUnom már a sok cetlit a monitor körül. Kép nélkül, csak az arányok. Hozzávalók: 1 tojás 15 dkg liszt 3 dl tej 1 dl buborékos víz csipet só kevés olaj Összeturmixol. Megsüt.… Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Szuper, na jövőre belekezdek végre a gofri projektbe. Egyszer a netről szedtem le egy recptet,ami hibás volt és nem állt össze a tészta azóta nem próbálkoztam. Itt lesz az ideje! (Ezt mindig elmondom) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Sok sikert a bloghoz, meg az új szakmádhoz! Maradj ilyen Lilla, bírom a stílusod!

Lilla írta...

köszi :-)
és neked is boldog új évet!

beaa írta...

Szia Lilla!
Kipróbáltam már pár "tökéletes" receptet, de egyik sem volt az igazi (összeesett, sosem volt roppanós, nehéz volt)...de ez nagyon bevált!!:)Mostantól ez az alaprecept nálam is..
Köszi szépen!
Bea

Lilla írta...

a "nem ropog"-ra megoldás ha egyes fokozatra bedugod a pirítóba a kész gofrit.

Névtelen írta...

Sajnálattal közlöm azokkal a kedves sütögetni vágyókkal, hogy sajnos az ezen recept alapján készült gofri is LEPUHUL mire kihűlne! (Y)

A következtetést levontuk: frissen kell fogyasztani! ;)

(Meg kell hagyni a csokihab azért jól sikerült.. :P)