Folytatva a múltkor megkezdett szendvics-sorozatot: mézes-mustáros (kesudiós) csirkesaláta. Pontos mennyiségeim nincsenek, nagyrészt inkább ötletadó (és nem igazán fontosak a pontos mennyiségek, flexibilis a recept, ez nem macaron :-))
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg csirkemellfilé
- méz
- mustár (én simát és magosat is tettem bele)
- tejföl
- 1 nagy marék kesudió
- kevés olaj
- buci és saláta (rukkola a szendvicsbe a csirkesaláta alá, mellé vegyes zöldsaláta) a tálaláshoz.
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágom, és kevés olajból, mézből és mustárból pácot készítek. Fél órára bepácolom a húst, majd serpenyőben megsütöm. Miután kihűlt a hús, kis darabokra vágom. Egy tálban kb. 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál mustárt összekeverek 2-3 evőkanál tejföllel, majd beleforgatom a húst. Megkóstolom, és ha szükséges (az íz vagy a mennyiség* okán), keverek még bele mézet/mustárt/tejfölt. Végül hozzáadom a kesudiót (vagy sósmogyorót), és tálalásig hűtőbe teszem. Pirított buciba pakolom, és salátával tálalom.
*szerintem nem jó ha tocsog az öntetben, a képen azért látszik a szendvicsbe ideális állag.
4 szendvicshez elég.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése