2011. július 17., vasárnap

Karamell jégkrém

Ebben a hónapban megjelent pár receptem a Kifőztükben :-) Jellemző módon, egy mac’n’cheese variáció, egy hamburger, és két jégkrém. Elég sokféle jégkrémet csináltam már idén ezekkel az IKEÁ-s formákkal, és azt hiszem ez eddig az abszolút top 1. Fagylaltgép nélkül sem fagy kőkeményre (hát hiába, a sok zsír megteszi a hatását), és csodálatosan karamelles. A recept pedig pofonegyszerű.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál dulce de leche
  • 100 g tejszín
  • 100 g sűrített tej (nem cukrozott)
  • 80 g tej

Az összes hozzávalót összekeverem, és jégkrémformába öntve megfagyasztom.

kb. 6 darab lesz belőle (a forma méretétől függ).

0 megjegyzés: