2011. július 19., kedd

Tostada csirkehússal

Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez mondjuk nem nehéz -, ne sajnálja a chili paprikát meg hasonlókat.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé*
  • 4 tortillalap
  • 1 doboz (40 dkg) vesebab konzerv
  • 2-3 paradicsom
  • 1 avokádó
  • tejföl
  • reszelt sajt (optimális esetben cheddar)
  • 2 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olaj + kevés a sütéshez
  • salátalevelek
  • bazsalikom, só, bors
  • csirkelaplé vagy 1 bio leveskocka

*a csirkehúsból jócskán maradt, de nagyon jó pástétomot lehet belőle csinálni, vagy szendvicshez is fel lehet használni.

A csirkét falatnyi kockákra vágom, és egy fazékban kb. 3/4 liter vízben felteszem főni a leveskockát és az egyik megtisztított hagymát. Miután felforrt az alaplé, beledobom a húsdarabokat, és fedő alatt 10-15 percig főzöm, majd félrehúzom (nagyon jól meleg marad, amíg elkészül a többi dolog). A másik hagymát apró kockákra vágom, és 1 teáskanál olajon pár perc alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett babot, egy apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymagerezdeket. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, átmelegítem, majd burgonyanyomóval (ami olyan mint egy marhabillog) vagy villával nagyjából pürésítem. Kis lángon, időnként megkavarva ezt is melegen tartom. 1-2 paradicsomot és az avokádót felkockázom, és a tortillalapokat enyhén olajozott serpenyőben megpirítom. Végül összeállítom a tostadákat: Tortillalap – babpüré – reszelt sajt – főtt csirkehús – saláta – paradicsom, avokádó – tejföl.

Kisebb méretű tortillalapból 2 fős adag, nagyobból 4 (vagy 2 nagyon nagy).

0 megjegyzés: