Erősen hektikus hét volt, de megvagyok még, nem fulladtam még bele a szénhidrátba és rollerezés közben* sem csaptak el.
Ez a meggyes papucs pár hete készült, valahogy elsiklottam a képek fölött. Friss és fagyasztott meggyből is nagyon jó, és nincs benne (általam) hozzáadott cukor!
*kb. 4 napi 2x20 perc rollerezés után azt kell mondjam, nagyon jó comb-fenék formálónak tűnik. Eddig csak heti max. 1x használtam, úgy nem volt látható eredménye, de a napi használattal már van. Nagy, 20 cm-es kerekű rollerem van, csudálatosan lehet vele suhanni. És két rollerest nem 2x annyira néznek meg, mint 1-et, legalább 4-es a szorzó…
Hozzávalók:
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- kb. 45 dkg magozott meggy (a lével együtt, amit ereszt)
- kb. 2 evőkanál kukoricaliszt/keményítő
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tojás
A meggyet összekeverem a kukoricaliszttel, és felfőzöm. Amíg forró, belekeverem a kockákra tört csokoládét, és hagyom nagyjából kihűlni. A leveles tésztát vékonyra nyújtom, és kb. 10-12-cm-es négyzetekre vágom. minden négyzetre rakok a töltelékből, egy-egy átellenes sarkukat összenyomom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket. A papucsokat megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése