2011. július 15., péntek

Meggyes-csokoládés papucs

papucs

Erősen hektikus hét volt, de megvagyok még, nem fulladtam még bele a szénhidrátba és rollerezés közben* sem csaptak el.

Ez a meggyes papucs pár hete készült, valahogy elsiklottam a képek fölött. Friss és fagyasztott meggyből is nagyon jó, és nincs benne (általam) hozzáadott cukor!

*kb. 4 napi 2x20 perc rollerezés után azt kell mondjam, nagyon jó comb-fenék formálónak tűnik. Eddig csak heti max. 1x használtam, úgy nem volt látható eredménye, de a napi használattal már van.  Nagy, 20 cm-es kerekű rollerem van, csudálatosan lehet vele suhanni. És két rollerest nem 2x annyira néznek meg, mint 1-et, legalább 4-es a szorzó…

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • kb. 45 dkg magozott meggy (a lével együtt, amit ereszt)
  • kb. 2 evőkanál kukoricaliszt/keményítő
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tojás

A meggyet összekeverem a kukoricaliszttel, és felfőzöm. Amíg forró, belekeverem a kockákra tört csokoládét, és hagyom nagyjából kihűlni. A leveles tésztát vékonyra nyújtom, és kb. 10-12-cm-es négyzetekre vágom. minden négyzetre rakok a töltelékből, egy-egy átellenes sarkukat összenyomom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket. A papucsokat megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.

0 megjegyzés: