2011. július 23., szombat

Zöldséges “pizza” bagett

bagett

Az ötlet a GoodFood-ról van, de ott tonhallal szerepel gomba helyett, amit természetesen le kellett cserélnem valami általam is fogyasztott alapanyagra. :-)

Mennyiségeket nem írok, mert nem is mértem, és kicsit sok is lett a sajtos zöldség a vacsorára szánt bagett-adaghoz, úgyhogy végül a reggeli is ez lett.

Hozzávalók:

  • elősütött bagett (a hosszabb szerintem könnyebben kezelhető)
  • gomba
  • piros és sárga/zöld kaliforniai paprika
  • kukorica (konzerv, lecsöpögtetve)
  • reszelt sajt
  • sűrített paradicsom és zöldfűszer vagy bio ketchup*

*szerintem a nem bio ehhez végképp túl édes, a DM-ben nagyon jó bio ketchup van

A gombát és a paprikát apróra vágom és összekeverem a kukoricával, és adok hozzá egy kis reszelt sajtot. A bagetteket kettévágom, és 200 fokon, a rácson kb. 10 percig elősütöm. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem sűrített paradicsommal vagy ketchuppel (a sűrített paradicsomra érdemes némi zöldfűszert szórni), megpakolom jó sok zöldséggel, és megszórom reszelt sajttal. Kb. 10 perc alatt készre sütöm.

0 megjegyzés: