Abszolút “költés” és rögtönzés (és három napra megoldotta az uzsonna/édesség témát). Omlós tészta, kókuszkrém és meggy. Nyammm…
Hozzávalók:
a tésztához:
- 16 dkg liszt
- 8 dkg kukoricaliszt
- 12 dkg vaj
- 1 kávéskanál cukor
- tejföl + hideg víz
a tetejére:
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg kókusztej
- 1 tojás
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 3 evőkanál nádcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- meggy
A kétféle lisztet összemorzsolom a vajjal, majd tejfölt és hideg vizet adok hozzá, és gyorsan összegyúrom (illetve összegyúrja helyettem a robotgép). A tésztával kibélelek egy 23-24 cm-es tortaformát, és beteszem a hűtőbe. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel), és 15 percig elősütöm a tésztát. Közben elkészítem a tölteléket. A tejfölt összekeverem a cukorral (pár percig állni hagyom, hogy feloldódjon a cukor), majd belekeverem a kókusztejet, a lisztet, a kókuszreszeléket, és végül a tojást. A tésztára öntöm, megszórom magozott meggyel és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Csak akkor szeletelem fel,ha már teljesen kihűlt.
23-24 cm-es torta lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése