2014. január 17., péntek

Almás paszternákleves

Igazi téli zöldségleves: alma, paszternák, póré és krumpli. Jól hangzik, igaz?

Hozzávalók:

  • 50 dkg paszternák, meghámozva, kis kockákra vágva
  • 1 póréhagyma, felszeletelve
  • 2 alma, meghámozva, kimagozva és kis kockákra vágva
  • 1-2 krumpli (mérettől függően, 1 közepes vagy 2 kicsi), meghámozva, kis kockákra vágva
  • 3 dl csirke alaplé
  • só, bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj

A felhevített vajon néhány perc alatt puhára párolom a póréhagymát. Hozzáadom az almát, a paszternákot, a krumplit, az alaplevet és 3-4 csésze vizet. Felforralom, félig lefedem, és közepes lángon kb. 25 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, ha szükséges felmelegítem.

4-6 adag lesz belőle. A recept az EverydayFood szakácskönyvből van

Kapcsolódó bejegyzések

  • Miket sütöttem karácsonykor…… leginkább mindenféle édességet, amikről nem készítettem képet, mert nem volt kedvem, meg sötét volt, meg rendetlenség volt (van) a lakásban. És a karácsonyfa felállítása után nehéz fényképeznem, mert az ebédlőasztal elkerül… Tovább
  • Amerikai palacsinta II. Szerepelt már amerikai palacsinta a blogon (itt), az azt hiszem a Jamie Oliver-féle verzió, ez pedig Nigella süteményes könyvéből van. Ez az egyszerűbb, mert szét sem kell hozzá választani a tojásokat, csak minden hozzávaló… Tovább
  • Banános mini-rétes Szilveszterkor sütöttük, hogy mindenkinek legyen kedvére való édesség. Gyorsan elkészíthető, laktózmentes (ill. könnyen azzá tehető), és a hagyományos (túrós, meggyes) rétessel ellentétben, másnap sem szottyos. Már ha megéri… Tovább
  • Karfiolfelfújt gnocchival–VKF 46Nana a következő témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkről. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni. Az a kifejezés, hogy “picky eat… Tovább
  • Mézes puszedli Bőven karácsony előtt sütöttem – hmmm kissé elmaradtam a posztolásával. Levi szerint sokkal jobb, mint a bolti, én meg hiszek neki (nem, nem kóstoltam meg). A maradék gőz fölött felvert tojásfehérjét megsütöttem habcsóknak, … Tovább

0 megjegyzés: