2014. január 23., csütörtök

Petrezselyem-dió pesto – “Végigfőzni a Meatless-t”

Eddig messze ez a recept volt a legkalandosabb. Azt hiszem, kb. a hetedik boltban sikerült csak bébispenótot vennem – ez kiugróan rossz eredmény, ennél jóval előbb szokott sikerülni, ha pedig épp nincs rajta a listámon, nyilván minden boltban ott figyel. Miután megcsináltam, rájöttem, hogy hoppá, a recept nem teljesen úgy van, ahogy azt én olvasás nélkül elképzeltem. Végül pedig sikerült a teljes ebédemnek a munkahelyemen a földön landolnia, és gyorsan B terv után kellett nézni, hogy akkor mit egyek. Mégsem maradhatok ebéd nélkül – rendeltem burritot. Szerencsére nem csak egy adagot csináltam, úgyhogy vacsorára végül megkóstoltam.

És hogy mit csináltam másként: a receptben a bébispenót tálaláskor egyben kerül a pestos tésztába, és csak kicsit összeesik a melegtől. Én mindent összedaráltam, úgyhogy a receptet is úgy írom le (szóval petrezselyem-spenót-dió pesto lett belőle).

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss petrezselyem
  • 1/8 csésze dió (+ egy kevés a tálaláshoz, azaz összesen 1/4 csésze)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/8 csésze frissen reszelt parmezán (+ egy kevés a tálaláshoz), azaz összesen 1/4 csésze)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • 50-70 g bébispenót, megmosva, megszárítva

Mindent berakok az aprítóba (ez az adag nekem még éppen belefért), és simára keverem. Ha nem állna össze, adok hozzá még egy kis olajat.
Spagettit vagy fettuccine-t főzök hozzá, összekeverem a pestoval, megszórom egy kis dióval és parmezánnal és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Briós / kalács (laktózmentes) Ez nem a francia briós, rengeteg tojással és még több vajjal, ez egy sima kalácstészta, csak briós-os hangulatban voltam, és úgy formáztam. Illetve annyiban más, mint a nálunk megszokott kalácstészta, hogy nincsen benne semm… Tovább
  • Mustáros-juharszirupos salátaöntet Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv). A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta ped… Tovább
  • Babpürés-avokádós szendvics – “Végigfőzni a Meatless-t” Igazából “Chipotle Avocado Sandwich”. A chipotle-t (chili, füstös szószban) kihagytam. Elég nekem az a minimális csípősség, ami a babpürében van.egyébként zseniális, szendvics telepakolva zöldségekkel.Kihagyhatatlanul olcsón… Tovább
  • Sült burgonya romesco szósszal – “Végigfőzni a Meatless-t” Feleztem az adagot (mert egyedül ettem és 4 főre szólt), de még így is sokáig tartott mire elfogyott. Tunkoltam belőle a meccshez, raktam a másnapi tésztámra, és két kis adagot be is fagyasztottam… Azt hiszem az enyém sokkal… Tovább
  • Borsó-hummusz – “Végigfőzni a Meatless-t” Ennyire elképesztő színe van :-)A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, me… Tovább

0 megjegyzés: