2014. január 5., vasárnap

Málnás pohárkrém

Karácsonykor ezt az egyszerű desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
A “365 nap vackok nélkül” kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetevők listájának hosszát illeti. Érdemes átnézni a csomagolást vásárlás előtt. Krémsajtból pedig nyilván a zsíros a “tisztább”, hiszem a csökkentett zsírtartalom azzal jár, hogy zselatinnal és egyebekkel kell összefogni, hogy meglegyen a szilárd állag.

Hozzávalók:

  • 1-2 marék mirelit málna, felengedve
  • 125 g tejszín
  • 250 g krémsajt
  • pár kanál porcukor
  • 1 evőkanál citrom- vagy lime-lé
  • pár kocka fehércsokoládé
  • 4-6 darab babapiskóta

A krémsajtot alaposan összekeverem a citromlével és 1-2 kanál cukorral, a tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verem. A tejszínhabot és a málna nagy részét beleforgatom a krémsajtba – nem kell homogén rózsaszínre keverni. Négy desszertes pohár aljára egy-egy (esetleg másfél-másfél) összetört babapiskótát teszek, és elosztom rajtuk a krémet. A tetejére kanalazom a maradék málnát, és zöldséghámozóval fehércsokoládét forgácsolok rájuk. Pár órára beteszem a hűtőbe.

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-avokádós saláta Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a … Tovább
  • Tonhalas burgonyapogácsa paradicsomöntettel Én nem eszem halat semmilyen formában, de „egyesek” rájöttek, hogy szeretik, és az eddiginél gyakrabban ennének. Engedtem hát a nyomásnak és tonhalas burgonya-fasírtokat sütöttem. A tonhalas-burgonyás massza nagyon jól for… Tovább
  • Avokádós falatkák Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres ola… Tovább
  • Áfonyás csirkepástétom Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mer… Tovább
  • Püspökkenyér Őzgerinc formám nincsen, ezért mini kuglóf formában sütöttem, jó sok adagban, ez mondjuk az ízén nem sokat változtat, viszont helyes kis elajándékozható süteményeket kapunk végeredményként. A sütésnél nem ez volt a fő szem… Tovább

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, de tetszik! a csudába, épp nincs itthon tejszín! azonnal meg is csináltam volna.