2014. január 27., hétfő

Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van.
Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt belekeverni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1-2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 4-5 retek
  • pár kanál friss citromlé
  • só, bors

A csicseriborsót burgonyanyomóval vagy villával összenyomom – ne legyen teljesen homogén, maradjon kicsit darabos. Sózom, borsozom, összekeverem az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a nagyon apróra vágott retekkel. Ha  szükséges, keverek bele egy kis vizet*. A bazsalikomot csak tálalás előtt keverem bele.
Pirítóssal vagy pirított pitával tálalom.

*ha valaki nem konzerv csicseriborsót használ, hanem maga főzi, tegyen félre egy keveset a főzőléből, és azzal krémesítse.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább
  • Túrós palacsinta nektarinnal A Nők Lapja Konyhában jelent meg a recept, amit kissé módosítottam – az alapján nekem túl sűrű lett a tészta, nem tetszett a túrófánk-szerű állag, amerikai palacsintát akartam, kevés olajon/vajon. És onnantól, hogy végül elé… Tovább
  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Almás-camembert-es szendvics A szendvics-sorozat legújabb tagja, gyakorlatilag egy sajt-tál szendvicsbe pakolva – camembert, mazsola, alma, dió. Illetve nekem dió, Levinek mazsola, mivel én nem szeretem az egyiket, ő pedig allergiás a másikra. Ezen a s… Tovább
  • Johnny-palacsinta aka johnnycake Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak.… Tovább

0 megjegyzés: