2009. június 14., vasárnap

Görög tésztasaláta

gorogteszta1

Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tésztasaláta mellett szólt az is, hogy este tízkor álltam neki megfőzni a másnapi ebédet, úgyhogy minimális erőfeszítést igénylő ételre volt szükségem.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fusili
  • 10-12 dkg fetasajt
  • kb. 2 maréknyi fekete olajbogyó
  • kb. fél kígyóuborka
  • pár szem koktélparadicsom

    az öntethez:
  • 2 evőkanál balzsam- (vagy alma-) ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát megfőzöm, és alaposan lecsöpögtetem. Miközben a tészta fő, egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, túl sok sót nem adok hozzá, mert a feta és az olajbogyó is sós. Az olajbogyót felkarikázom, az uborkát kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és minden szeletet hat cikkre vágok. A paradicsomot mérettől függően négybe-hatba vágom, a fetát felkockázom. A leszűrt tésztát összekeverem az öntettel. Hozzáadom a zöldségeket és a sajtot és összeforgatom. Pár órára behűtöm.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nasi goreng A nasi goreng indonéz rizses egytálétel, amit általában reggelire esznek, és az előző napi maradék főtt rizsből készítik. Másfajta zöldségeket is lehet hozzá használni, sőt csirkehússal vagy garnélával is dúsítható, nem cs… Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Töltött tojás A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot … Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább

0 megjegyzés: