2009. március 27., péntek

Csiperkés pulykaragu

Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett.

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg pulykamell
    1 fej hagyma
    25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek)
    2 evőkanál olaj
    2 marék mirelit borsó (nincs túl nagy kezem)
    2 dl tejföl
    kevés liszt
    só, bors
    fehérbor

A húst felkockázom, a hagymát finomra aprítom. A gombát megtisztítom és felszeletelem. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, átforgatom rajta a hagymát, majd pár perc után hozzáadom a húst. Miután a hús minden oldalán kifehéredett, hozzáadom a gombát és a borsót. Sózom, borsozom, kevés fehérbort öntök alá és készre párolom. A tejfölben elkeverek két teáskanál lisztet, és besűrítem vele az ételt. Rizzsel vagy krokettel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Aszalt paradicsomos-borsós rizottó Nem igazán van kedvem nagyon sokadszorra újra leírni a rizottó-főzést, úgyhogy álljanak itt csak az alapanyagok. Adagonként 2 egység zöldség és csak 5 dkg rizs :-) Hozzávalók: 2 közepes hagyma 12 dkg húsos szalonna … Tovább
  • “Kínai sült tészta” Nem hiszem, hogy igazából sok köze van Kínához, viszont a kínai kifőzdékben árult zöldséges sült tésztára hasonlít. Néha szoktam hozzá “omlós csirkét” is sütni, de az esetek kb. felében csak magában esszük. De szószos ázsia… Tovább
  • Thai csirke (leves-átirat) Mindenkinek vannak ételek amire azt mondja, hogy hát ez ‘comfort-food’, az angolszászoknál a sajtos makaróni tipikusan ilyen, Magyarországon pedig szerintem a rántott hús és a paprikás csirke tanyázik kb. ebben a pozícióban… Tovább
  • Sajtos-gombás makaróni Újabb sajtos-makaróni változat (ez és ez után), zöldséggel, tarjával, és ami a legütősebb, chips-szel a tetején :-) Emellé azt hiszem nem is szükséges több megjegyzést fűznöm. Hozzávalók: 25 dkg gomba 1… Tovább
  • Borsópüré II. Nyár elején az Óbudai Trófeában nagyon jó borsópürét ettünk, anyámnak azt árulták el róla, hogy az összeturmixozott borsó besamellel van összekeverve. Már akkor elhatároztam, hogy ezt megcsinálom. A korábbi borsópüré-próbál… Tovább

0 megjegyzés: