2009. március 9., hétfő

Cukkinis-lilahagymás spagetti

Ez az egyik kedvenc húsmentes tésztám, nagyon sok zöldség van benne, ezért elég a szokásos adagnál kevesebb tésztát főzni hozzá. Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem annyira szeretik a cukkinit, ettől a recepttől megváltozhat a véleményük. (A másik iylen cukkini-megszerettető étela  rántott cukkini).


Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített-paradicsom konzerv
  • 30 dkg spagetti
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A cukkinit megmosom, és 3-4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágom. A megpucolt lilahagymát félbe, majd vékony (fél)karikákra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, átforgatom benne a lilahagymát. Hozzáadom a cukkinit, a kakukkfüvet és az átnyomott fokhagymát. Pár percig együtt pirítom. Felöntöm a tejszínnel, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom. Közben bő sós vízben megfőzöm a spagettit. Amikor a cukkini megpuhult, reszelek a mártásba egy kevés sajtot, és összekeverem a leszűrt tésztával. Azonnal tálalom és megszórom reszelt sajttal.


4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Tészta sütőtökös-csirkés mártással Elsőre jó ötletnek tűnt a szószba a sovány (cukrozatlan) sűrített tej, de aztán sikerült úgy odaégetnem az alját, hogy fém dörzsit kellett vennem. Sosem volt még szükségem fém dörzsire. Úgyhogy, bár kicsit több zsír van benn… Tovább
  • Paradicsomleves & sajtos melegszendvics Azt hiszem az egyik legjobb szakácskönyv-vételem a “Martha’s American Food” volt. Elég sok receptet megcsináltam már belőle, és mindegyik remek lett. És pontosan a recept szerint működött (ez sem alap sajnos, van hogy nem si… Tovább
  • Húsgolyóval rakott karfiol Fogyókúrázom. A cél leadni 10 kilót, amiből eddig 2 van meg. Szóval még nyolcat. Az édesség-megvonás nem igazán probléma (még), ha édesre vágyom, csinálok egy nesquicket vagy egy caramellás latte macchiatot a Dolce Gusto gé… Tovább
  • Avokádós-kéksajtos hotdog Szépen összeraktam a hotdogomat, leraktam a lapos tányérra, aztán az oldalára gurult, szétmaszatolva a tányérra a gondosan kinyomott majonéz-csíkot. A másodikkal már ügyesebb voltam, elővettem ezt a tányért, amiben nem tudot… Tovább
  • Padlizsános-húsos cannelloni Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb… Tovább

0 megjegyzés: