2009. november 10., kedd

Csirkés taco

taco2

Fűszeres, de nem csípős csirkehús és grillezett paprika tacoba halmozva, és guacamoléval megpakolva. Elég gyorsan elkészül, különösen, ha van segítségünk, aki a guacamolét készíti, amíg a paprikát és a húst grillezzük. A húst akár előző nap is bepácolhatjuk, de 2-3 órát mindenképpen álljon a fűszeres mézes pácban. Olyanokkal jó együtt enni, akik előtt nem ciki a „malackodás”, mert ettől bizony maszatos lesz az ember arca és keze.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet (vagy vörösborecet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 csapott teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 12 taco-shell

a tálaláshoz:

Először elkészítem a pácot, összekeverem a mézet, az olajat, az ecetet, az oregánót, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a borsot. A csirkemellből szeleteket vágok, a pácba forgatom őket, és lefedve minimum 2-3 órára a hűtőbe teszem. A paprikákat kimagozom, és kb. másfél cm vastag csíkokra vágom. A sütőt 180 fokra előmelegítem, a taco-kagylókat egy tepsibe teszem, és felmelegítek egy serpenyőt (ha van, akkor grillserpenyőt). Először megsütöm a paprikát, majd oldalanként pár perc alatt a hússzeleteket. Közben a tacot megmelegítem a sütőben, és elkészítem a guacamolét. A húst csíkokra vágom, és a paprikával együtt a tacokba teszem, guacamolét és (esetleg) reszelt sajtot szórok a tetejükre, és azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tostada csirkehússal Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • “Taco” gofri Már egy ideje szemezgettem ezzel a recepttel, és volt a hűtőben egy fél csomag bab, amit el akartam használni (most pedig pápá szárazbabok, hello kizárólagos konzervhasználat). Rájöttem, hogy nekem olyan konyha kéne, amiben… Tovább
  • “Avocado Mayo”Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a ké… Tovább

0 megjegyzés: