Igazi villámgyors ebéd, még a húst se kellett elvágnom, nagyon szép szeletelt sertéstarját kaptam, a pácolás és a sütés ideje percekben mérhető csak. A tarja nagyon jól grillezhető hús, kellő mennyiségű zsír van benne ahhoz, hogy a sütés végére ne váljon ehetetlenül szárazzá. Az eredmény igazán emberes fogás lett, savanyúsággal, és sült krumplival, ahogy azt „kell”.
Hozzávalók:
- 4 szelet egyenként 10 dkg-os sertéstarja
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- friss kakukkfű
A kakukkfüvet megmosom, megszárítom, és a leveleket leszedem a szárról. Az olajban elkeverem az áttört fokhagymát és a kakukkfű levélkéket. Előveszek egy jól zárható műanyag dobozt (célszerű fagylaltos dobozt használni, mert az utána nyugodt szívvel mehet a kukába, a fokhagymás szagot kimosogatni a dobozból, nem túl kellemes), a hússzeleteket a pácba forgatom, és a dobozba teszem. A maradék pácot a hús tetejére öntöm, lefedem a dobozt, és 1 napra a hűtőbe teszem. Sütés előtt egy fél órával kiveszem a hűtőből, és grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt megsütöm. A serpenyőt nem kell kiolajozni, van elég olaj a húson, és zsír is sül ki belőle. Savanyúsággal, és sütőben sült burgonyával tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
nagyon gusztusos :)
Csatlakozom!:)
szepyke, volt egy olyan sejtésem, hogy te lelkesedni fogsz... :-)
és ez a hatalmas tálca méretű szögletes tányér... nagy kedvencem.
Megjegyzés küldése