2009. november 9., hétfő

Leveles tésztában sült camembert

camembert2

Nincs rá jobb szó: kalóriabomba – zsíros leveles tészta és 45% zsírtartalmú sajt egy kis lekvárral megfejelve. Tökéletes. Gyorsan elkészül, előre összeállítható, és könnyen lehet vele dicséreteket bezsebelni. Lehet áfonyalekvár helyett karamellizált lilahagymát, vagy nagyon apróra vágott olajbogyót is a tetejére tenni.

Hozzávalók:

  • 2 db 125 g-os camembert
  • 1 csomag friss leveles tészta (275g)
  • 1 tojás
  • áfonyalekvár

a tálaláshoz saláta

A sütőt előmelegítem 220 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. Kitekerem a leveles tésztát, és 2 nagyobb és két kisebb kört vágok ki belőle. A kisebbik kör akkora legyen hogy ha rátesszük a sajtot, fel lehessen hajtani az oldalára a túllógó részeket, a nagyobbik kör ennél kicsit nagyobb legyen. A két kisebbik kört a sütőpapírra teszem, a közepükre rakom a sajtokat, a tetejükre kanalazok 1-1 evőkanál áfonyalekvárt, és felhajtom a tésztát a sajt oldalára. Lefedem őket a nagyobbik körrel, oldalt kicsit összenyomkodom, hogy a két tésztaréteg ragadjon össze és megkenem a felvert tojással. A maradék tésztát falatnyi darabokra vágom, a tepsibe teszem, megkenem tojással, kicsit megsózom, és megszórom reszelt sajttal. Addig sütöm, amíg a tészta mindenhol ropogósra sül, közben kiveszem a sajtos stanglikat, mert azoknak kb. feleannyi idő elég a sütőben. Salátával tálalom, a stanglikat pedig elropogtatom később.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Nem győzök itt nálad nap mint nap csodálkozni a sok finomságon amiket alkotsz. Szuper jó blog!!!

Lilla írta...

köszi-köszi, most irulok-pirulok :-)

alchri írta...

Hú, ez tényleg bomba! Bomba guszta és finom! Kipróbálom;) Köszönet a receptért!

Felhőlány írta...

Camembert áfonya variáció bármikor jöhet! Nagyon tetszik az ötlet, hogy levelestésztába van csomagolva! Köszi! :)