2009. november 16., hétfő

Pizzás csiga

csiga2

Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pizzás csiga olajban eltett aszalt paradicsommal?

csiga1

Hozzávalók:

  • 1 adag házi leveles tészta
  • 1 nagy konzerv sűrített paradicsom
  • 1-2 maréknyi olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél kávéskanál bazsalikom
  • 2 jó nagy csipet oregano
  • 2 csipet majoranna
  • cukor
  • pár szem aszalt paradicsom
  • reszelt sajt

Kevés olajon (az aszalt paradicsomról) megpirítom az áttört fokhagymát (én ezt is a paradicsom mellől halásztam ki), hozzáadom a sűrített paradicsomot, ugyanannyi vizet, egy csipet cukrot, a zöldfűszereket, kevés sót, és összeforralom. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. Az olajbogyót karikákra vágom, az aszalt paradicsomokat elnegyedelem. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, megkenem a paradicsomszósszal, elosztom rajta az olajbogyót és a paradicsomot, és reszelek rá sajtot (nem kell vastagon mindenhol álljon a tetején). Feltekerem, és óvatosan 1,5-2 cm vastag szeletekre vágom. A szeleteket a sütőpapírra teszem, szórok a tetejükre még egy kis sajtot, és 20 perc alatt megsütöm.

18 db lett belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Joghurtos tészta A török büfékben kértem régen a “gyros-tálat” joghurtos tésztával, aztán valahogy elfelejtettem ezt a köretet, míg valamelyik nap bevillant, hogy de jó, és simán tudok itthon csinálni. Vagy legalábbis valami nagyon hasonlót… Tovább
  • Áfonyás-müzlis sütemény Az eredeti receptet Martha Stewart-nál láttam, persze egy kicsit meg kellett variálnom, kevesebb cukor került a tésztába (és nem álltam neki házi granolát csinálni), valamint a liszt egy részét lecseréltem zablisztre. Nagyo… Tovább
  • Vega rakott cukkiniTúl részletesen nem írom le, csak nagyjából a rétegeket, úgy gondolom vagy így vagy úgy, de rizst főzni mindenki tud, a besamel pedig rengeteg helyen szerepel (itt is többször). 1. réteg: nyers, (és nem fűszerezett) cukkini … Tovább
  • Zöldséges tostada Csirkés már volt, most zöldségest csináltam (fő a változatosság és nem szeretek minden nap húst enni). Azt hiszem megvan az ideális hétvégi (hőségriadós hétvégi) gyorsan összedobható menü: tostada és icebox cake/fagylalt. … Tovább
  • “Icebox cake” aka “hűtő süti”Nyilvánvalóan túl sok amerikai food blog-ot olvasok (és végképp túl sokat nézem az apartment therapyt, és azon belül a thekitchn-t), aminek az eredménye a rajongásunk a ‘mac’n’cheese meg a hamburger meg a chocolate chip cooki… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Én megmelegítem és ketcuppel eszem! Isteni!:)