2009. március 22., vasárnap

Mézes-fűszeres pulykamell


Az egyik legújabb konyhai „játékom” egy grillserpenyő. Ezt akartam mindenképpen kipróbálni, valami egyszerű, mézes-fűszeres hússal. Jelesre vizsgázott, gyorsan megsültek a hússzeletek, és a mézes pác nem égett rá a bevonatra. Úgyhogy most mindent csíkosra sütök, amit csak lehet.

Hozzávalók

  • pulykamell szeletek
  • curry paszta (nekem mangós-curry szószom volt)
  • paprika
  • kurkuma
  • méz
  • só, bors


Összekeverem a curryt, a fűszereket két evőkanál olajjal, és beleforgatom a hússzeleteket. Minimum egy fél órát állni hagyom, még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódnak. Egy grillserpenyőt forróra hevítek, és gyorsan megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Sózni csak sütés közben szoktam.

Eredetileg a női lapozón.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres palacsinta Egy kis tavaszi hedonizmus, ez a legjobb időszak, van végre eper és spárga, lehet tobzódni a jobbnál-jobb ételekben. A krémhez én 2 napig konyharuhában csöpögtetett tejfölt használtam, ami olyan sűrű lett, hogy el sem tudt… Tovább
  • Babsaláta Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a b… Tovább
  • Kínai kel saláta Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, ha… Tovább
  • Kókuszkocka Biztos mindenki ismeri ezt a süteményt, gyerekkoromban az óvodai farsangok egy állandó résztvevője volt – amikor még lehetett házi süteményt bevinni az ilyen eseményekre… Rám tört a nosztalgia, és kikerestem a régi kézzel … Tovább
  • Lime-os trüffel Születésnapi ajándéknak készült, és nagyon ízlett az ünnepeltnek (is) – pár darabot persze megtartottam magunknak belőle, mert elég sok lesz ebből azt adagból. Szerintem mindenképpen érdemes lime-mal készíteni, és nem citr… Tovább

0 megjegyzés: