2009. március 16., hétfő

Tojáskrém


El kellett már használni a hűtőben található tojásokat, és vacsorára is kellett valami. Több órai megfeszített gondolkodás után, hogy mi legyen a tojásokkal - rántottát nem kívántam, palacsinta, omlett pedig kizárva a serpenyő hiánya miatt - erre jutottam. De komoylan több órát gondolkodtam ezen. Félelmetes, szakácskönyveket lapoztam, újságokat böngésztem, hogy mit kezdjek 4 tojással. 

hozzávalók:

  • 4 tojás
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl

A tojásokat megfőzöm, miután kihűltek, megpucolom. A sárgájákat egy tálba teszem, villával összetöröm. Kevés majonézt, tejfölt, és még kevesebb mustárt keverek hozzá. A fehérjét apróra vágom, és elkeverem a tojáskrémben. Sózom, (borsozom).


2 fős (4 kiflire való) adag.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Mexikói csirke Szeretem a mindenféle mázakkal megkent sült csirkecombokat – bár az utóbbi időben hajlok inkább a kifilézett dolgokra, és amúgyis szörnyen lassú vagyok a lebőrözésben. Az a  szerencse, hogy csak 2 főre főzök. Egy Lajos Mar… Tovább
  • Majonézes kukoricasalátaEnnek az országnak a lakói rettentően édesszájúak. És túlsúlyosak. Édes a főzelék, édes a majonéz, édesek a paradicsomos ételek. Sok ételbe kell 1-2 csipet cukor, mint fűszer. De nem egy-két kanálnyi, amitől már édes lesz az … Tovább
  • Zsemle zöldfűszeres túróval Mániám a változatosság, ezért újabb és újabb recepteket keresek, hogy elrugaszkodjunk a párizsi-sajt-kenyér háromszögből. Most olyan zsemléket sütöttem, amiknek a tésztájában ugyanaz a zöldfűszeres túró van, mint amivel tá… Tovább
  • TojáskrémEl kellett már használni a hűtőben található tojásokat, és vacsorára is kellett valami. Több órai megfeszített gondolkodás után, hogy mi legyen a tojásokkal - rántottát nem kívántam, palacsinta, omlett pedig kizárva a serpeny… Tovább
  • Mézes-mustáros csirke Semmi extra hozzávaló, vagy elkészítési mód, a végeredmény mégis mindenki kedvence. A nyilvánvalóan mindenki által ismert üveges változattal nem tudom összehasonlítani, mert még sosem próbáltam. Hozzávalók: 35 dkg csi… Tovább

0 megjegyzés: