2009. március 30., hétfő

Paradicsomos sült oldalas

oldalas1

Jöjjön a múltkor megkezdett oldalas-sorozat második része. Most egy szószosabb, paradicsomos változat készült. Biztos lesz ismétlése, mert nagyon jól sikerült.

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg sertésoldalas
  • 20 dkg darabos olasz paradicsomkonzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, csili
  • friss bazsalikom
  • fehérbor

Az oldalast négy darabba vágom és egy kis tepsibe teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Egy tálban összekeverem a paradicsomkonzervet a fokhagymával, egy evőkanálnyi apróra vágott bazsalikommal és a fűszerekkel (nagyon kevés csilit raktam, nem vagyok egy nagy csípős-rajongó, de ízlés dolga, nyilván csípősen is jó). A fűszeres paradicsomot a húsokra kanalazom, és a tepsibe öntök egy kevés fehérbort. Lefedve, majd fedő nélkül is 45-45 percig sütöm. Közben ellenőrzöm, hogy van-e alatta elég lé, ha szükséges, aláöntök egy kevés vizet. Bazsalikommal megszórva tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: