2009. március 31., kedd

Grillezett ananász vaníliafagylattal

grillezettananasz1

Nem sokkal több ez a desszert, mint ami a címe… Nagyon finom volt, szerencsénk is volt, nagyon finom érett ananászt sikerült vásárolni. Magában is megállna a dolog, de hiányzott a tetejéről valami ropogós, úgyhogy tettem egy próbát a kókuszos grillázzsal. És bevált a dolog.

Hozzávalók:

  • 1 ananász
  • vaníliafagylalt
  • diónyi vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Egy tepsit kivajazok, egy vastag aljú serpenyőben elkezdem melegíteni a cukrot és a citromlevet. Amikor elkezd barnulni, beleszórom a kókuszreszeléket, és még pár pillanatig karamellizálom. A tepsibe a kanállal kis halmokat rakok (könnyebb feldarabolni, ha nem összefüggő az egész). Ha teljesen kihűlt, felszedem a korongokat egy éles késsel, és durvára vágom. Az ananászt megpucolom, és kb. fél cm vastag karikákra vágom. A vajat megolvasztom a grillserpenyőben, és addig sütöm benne az ananászkarikákat, amíg mindkét oldaluk csíkos lesz. Langyosra hűtöm. Minden tányérra két ananászkarikát és pár gombóc vaníliafagylaltot teszek, megszórom a tetejét grillázzsal.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: