2009. március 28., szombat

Texasi mézes csirke

texasicsirke

Újabb recept avokádóval. Nyári grillezésre is kiváló, nem csak a hús lesz ízletesebb a faszénparázson, hanem a nyári paradicsomnak is egészen más íze van, mint a téli utánzatoknak.

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemellfilé
  • só, bors
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
    az avokádós salsához:
  • 1 fej hagyma
  • 1 érett avokádó
  • 2 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika
  • 6 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldcitrom
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csokor korianderzöld

A húsból nagy szeleteket vágok. Sózom, borsozom, és egy nagyobb tálba teszem. Összekeverem az olajat a mézzel, és bekenem ezzel a páccal a húsok mindkét oldalát. Letakarva hűtőbe teszem, minimum egy órára. Közben elkészítem a salsát. A hagymát finomra aprítom, a paprikát, a paradicsomot, és az avokádót kb. 1 cm-es kockákra vágom, és összekeverem a hagymával. hozzáadom az áttört fokhagymát, a zöldcitromok levét, a mézet és az apróra vágott korianderzöldet. Megkóstolom, és kevés sóval ízesítem. Tálalásig behűtöm. Grillen, vagy serpenyőben pár perc alatt megsütöm a húsok mindkét oldalán (nem kell a serpenyőbe olaj, elég van a pácba). Forrón tálalom a hideg salsával. köretnek burgonyát, vagy párolt spárgát adok hozzá.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés taco Az egyik Sarah-videóban láttam hasonlót, de vele ellentétben én nem bírom a csípőset, úgyhogy kicsit megszelídítettem a fűszerezést. Hozzávalók: lágy kukoricatortilla (kisméretű, nekem 12 darab volt a csomagban) csirkemellf… Tovább
  • Málnás pohárkrém Karácsonykor ezt az egyszerű desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A “365 nap vackok nélkül” kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetev… Tovább
  • Limoncello-s kuglóf Már háromszor vagy négyszer készítettem, úgyhogy abszolút megkapja a “bevált” jelzőt. Egy kis keverem-kavarom, némi csokoládé a tetejére, és kész is a tökéletes őszi hétvégi uzsonna. Meg ugye a kedvenc főrendem mellé (Earl G… Tovább
  • Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy … Tovább
  • Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van. Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt bel… Tovább

3 megjegyzés:

fazekas C Edit írta...

Szia Lilla!

Doktor Julcsi mesélt az oldaladról. Gondoltam meglesem. És rögtön meg is csináltam a texasi mézes csirkét az avokádós salsával. Isteni volt! Gratulálok az oldaladhoz és a receptekhez!
fazekas C Edit

Lilla írta...

hello

köszi szépen! (vezetéknevet is írhattál volna, rájöttem volna úgy is)további jó főzőscskézést :-)

lilla

Edit írta...

Mindenképpen szerettem volna egy álnevet, mint a doktor Julcsi ;-)