2009. július 13., hétfő

Meggyes piskóta

meggyespiskota2

Nem vagyok a krém nélküli piskóta-jellegű sütemények nagy barátja, azt szeretem, ha némi tejszínnel ki van kenve a sütemény útja lefelé, ez mégis ízlett. Délutánra teához ideális, a porcukros tetejű piskótáknak békebeli nagymamás hangulatuk van.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 80 dkg meggy
  • 1 csipet só

A sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy nagy mély tepsit kibélelek sütőpapírral (vagy kivajazok és kilisztezek). A puha vajat vagy margarint habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadom a tojássárgájákat, és jól elkeverem őket. A lisztben elkeverem a sütőport, és a tejjel együtt apránként a tojásos-vajas keverékhez adom. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem, és óvatosan a masszába forgatom. A tésztát a tepsibe öntöm, és megszórom a kimagozott meggyel. Kb. 40 perc alatt megsütöm, ha langyosra sült felszeletelem és megszórom porcukorral.

Nagy tepsinyi adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: